Aardappelkoekjes

Rösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.
Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.
Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.
Maar wij eten ze met onze eigen gemaakte remouladesaus en dat is toch lekker!

Ingredienten

Dit is voor ca. 12 koekjes
– 1 kilo vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 eetl tijm, fijngeknipt
– 3 eetl bloem
– 1 ei (niet bij vegan versie)
– zout, versgemalen peper
– olijfolie om te bakken

Voor de remouladesaus, zie het recept op onze site.

Bereidingswijze

Maak eerst de remouladesaus, dan kan deze lekker koud worden in de koelkast.
Schil de aardappel en ui.
Rasp de aardappel en ui middelgrof met een rasp of in een keukenmachine.
Laat de rasp goed uitlekken in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Meng de rasp in een kom en meng met de andere ingrediënten.
Proef en breng op smaak met zout en peper,het kan wel wat zout gebruiken.
Verhit olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.
En schep 3 koekjes van ieder 2 eetl. in de pan. Druk de koekjes iets aan.
Bak de koekjes ca. 3-4 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin zijn.
Houdt ze warm, en bak de andere koekjes.

Je kunt de tijm ook vervangen door bieslook of peterselie bijvoorbeeld.
Voor een vegan versie kun je het ei weglaten.

Lekker als voorafje, lunch, bijgerecht of als aardappelvervanger.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...