Aardappelkoekjes

Rösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.
Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.
Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.
Maar wij eten ze met onze eigen gemaakte remouladesaus en dat is toch lekker!

Ingredienten

Dit is voor ca. 12 koekjes
– 1 kilo vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 eetl tijm, fijngeknipt
– 3 eetl bloem
– 1 ei (niet bij vegan versie)
– zout, versgemalen peper
– olijfolie om te bakken

Voor de remouladesaus, zie het recept op onze site.

Bereidingswijze

Maak eerst de remouladesaus, dan kan deze lekker koud worden in de koelkast.
Schil de aardappel en ui.
Rasp de aardappel en ui middelgrof met een rasp of in een keukenmachine.
Laat de rasp goed uitlekken in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Meng de rasp in een kom en meng met de andere ingrediënten.
Proef en breng op smaak met zout en peper,het kan wel wat zout gebruiken.
Verhit olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.
En schep 3 koekjes van ieder 2 eetl. in de pan. Druk de koekjes iets aan.
Bak de koekjes ca. 3-4 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin zijn.
Houdt ze warm, en bak de andere koekjes.

Je kunt de tijm ook vervangen door bieslook of peterselie bijvoorbeeld.
Voor een vegan versie kun je het ei weglaten.

Lekker als voorafje, lunch, bijgerecht of als aardappelvervanger.

Ook lekker

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...