Vegetarische

Bakken en brood

Overheerlijke recepten, volop inspiratie

Onze bakken en brood recepten

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van MarjaAls traditie met Kerst hebben we altijd een grote schaal met walnoten.In December kochten we 2 kilo verse biologische walnoten hier in het dorp.Maar omdat we deze keer maar weinig mensen mochten ontvangen, hebben we nog heel wat noten...

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas De temperatuur buiten wordt iets kouder, tijd om binnen lekker te bakken.Gevuld speculaas met pepernoten!Het is een klusje van niks, en het hele huis ruikt zoooo lekker.  Ingredienten– 200 gr. boter – ½ ei – 190 gr. bruine basterd – 350 gr. bloem...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...

Grimolle Poitevine

Grimolle Poitevine

Grimolle PoitevineDie Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staanEn nu dus ook...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...

Truffelpizza

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Muffins met cranberry’s

Muffins met cranberry’s

Muffins met cranberry'sDeze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch.De friszure cranberry's komen helemaal tot hun recht in deze muffins.Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberry's zijn te...

Clafoutis met cranberry’s

Clafoutis met cranberry’s

Clafoutis met cranberry'sCranberry's, ze zijn er weer!Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen.En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten.We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...

Uien-kaas focaccia

Uien-kaas focaccia

Uien-kaasbroodjeVolgens ons het lekkerste uienbroodje ooit. Die maak je voortaan dus lekker zelf. Een heerlijk brood met tijm en rozemarijn door het deeg, belegd met heel veel gekarameliseerde uien en lekker veel kaas. Smullen! Ingredienten- 500 gr bloem - 300 ml...

Calzone’s

Calzone’s

Calzone'sItaliaanse gevulde broodjes, uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver. Als lunch- of picknick gerecht, of met een kom soep een complete maaltijd. De vulling kun je varieren wat je wilt. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml...

Gevuld Jamie Oliver brood

Gevuld Jamie Oliver brood

Gevuld Jamie Oliver brood Een heerlijk opgerold brood gevuld met ei, basilicum, zongedroogde tomaten en veel kaas. Uit het boek Happy Days met The Naked Chef van Jamie Oliver. Het originele recept bevat parmaham als vulling, wij maken een vegetarische versie. Als...

Vegetarische saucijzenbroodjes

Vegetarische saucijzenbroodjes

Vegetarische saucijzenbroodjes Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes. De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal. IngredientenVoor 8 stuks - 400 gr rauw gehackt van de...

Mailänderli

Mailänderli

MailänderliZwitserse kerstkoekjes (van Jenny). In Zwitserland worden Weinachtsguetzli, kerstkoekjes, nog in enorme hoeveelheden thuis gebakken. Het is een echte traditie. Men bakt ze ruim voor de kerstdagen, vooral om uit de delen. Er zijn verschillende soorten,...

Kerststol

Kerststol

KerststolWaarom ik die nog niet eerder zelf heb gebakken weet ik echt niet. Maar nu heb ik hem dan eindelijk gemaakt, super goed gelukt en lekker! Niet moeilijk en gegarandeerd zonder een waslijst aan nare toevoegingen. Zal waarschijnlijk iets minder lang houdbaar...

Mediteraanse tomatenquiche

Mediteraanse tomatenquiche

Mediterraanse tomatenquiche Een makkelijk recept voor een heel lekkere mediteraanse quiche. Dit recept is voor een grote bakplaat. Dat is maar goed ook, want het is op voordat je het weet. Wij snijden het altijd in niet te grote repen. Lekker bij een soepje, als hapje...

Desembrood

Desembrood

DesembroodJa, ons eerste desembroodje! Ik vind het een plaatje om te zien, echt super goed gelukt. En lekker dat het was. Ja, was want dit lekkere broodje was heel snel op. Het neemt wat tijd, maar moeilijk is het echt niet hoor. Dus voor wie het ook wil proberen,...

Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

HavermoutpannenkoekjesPannenkoekjes voor zondagochtend. Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes. Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing. Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam....

Bretonse far

Bretonse far

Bretonse far Bretonse far is een custard-achtige taart gebakken met in drank gewelde pruimen. Iedereen die wel eens in Frankrijk is geweest, heeft deze taart vast wel eens bij de bakkers gezien, of als dessert gegeten. Het lijkt erg op de clafoutis uit de Limousin,...

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

BloemkoolpizzaJa ik weet het, we zijn eigenlijk altijd van het zelf maken. En pizzabodems maken we ook altijd zelf, dat is niet veel werk, alleen het rijzen van het deeg neemt wat tijd. Maar nu kregen we pas geleden bij iemand een verassende bloemkoolpizza, en die was...

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane Rabarbertijd! Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente. Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast. Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de...

Scones

Scones

SconesDeze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea. Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed. Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd. Dit is een ideaal recept voor...

Yoghurttaart met rode bessen

Yoghurttaart met rode bessen

Yoghurttaart met rode bessen Een taart of een dessert? Een frisse yoghurttaart smaakt altijd! Als ontbijt, bij de koffie, bij de thee en als dessert, voordat je het weet is de taart op. Niet erg, je maakt binnen 15 minuten weer een nieuwe. Wij hebben dan wel potten...

Mormors Eplekake

Mormors Eplekake

Mormors eplekake Zo noemen ze in Noorwegen grootmoeders appelcake. Ook weer zo’n klassieker die nooit verveelt en altijd smaakt. Hier een super makkelijk recept voor een lekker smeuïge cake. Velbekomme! Eet smakelijk dus. Ingredienten- 800 gr appelen - 250 gr...

Aardappelpizza

Aardappelpizza

AardappelpizzaKen je deze al? Less is more gaat zeker op voor deze pizza. Een heerlijk knapperige pizza zonder saus, belegd met aardappelschijfjes, olie, knoflook, zeezout, en rozemarijn. Kom soep erbij en klaar is je maaltijd. IngredientenVoor pizzadeeg: - 320 gr...

Mandarijnentaart

Mandarijnentaart

MandarijnentaartLekker voor in de winter. Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen. Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor. Ingredienten- 3 a 4 mandarijnen (ca. 375...

Muffins van havermout met blauwe bessen

Muffins van havermout met blauwe bessen

Muffins van havermout met blauwe bessen Trek in een lekker maar wel verantwoord tussendoortje? Of een voedzaam ontbijtje? Maak dan deze supermakkelijke muffins, echt maar 5 minuten werk. Gemaakt van speltmeel, havermout en boordevol blauwe bessen! IngredientenVoor 12...

Focaccine

Focaccine

FoccacineDeze kleine Italiaanse broodjes lukken altijd. En smaken eigenlijk ook altijd: lekker bij een kom soep, bij de borrel, met een beetje pesto, bij de Italiaanse maaltijd, als tussendoortje voor kinderen, ga zo maar door. Ik zou zeggen: maken die lekkere...

Oma’s Appeltaart

Oma’s Appeltaart

Oma's Appeltaart Wie lust dat niet, eigen gebakken appeltaart. Het hele huis ruikt ernaar! En ook al zijn er honderden recepten, met toevoegingen van weet ik wat allemaal, een ouderwetse Hollandse appeltaart uit Oma’s tijd blijft bij ons toch favoriet. Ingredienten-...

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane De peren vallen van de boom! Dus tijd om er iets mee te doen. Deze taart met frangipane is weer eens wat anders. Frangipane is een soort amandelspijs, maar dan iets luchtiger en door toevoeging van citroen lekker fris. Een super combinatie...

Pitabroodjes

Pitabroodjes

PitabroodjesZelfgemaakte pitabroodjes, zo lekker, als je die eenmaal hebt geproefd ga je ze voortaan zelf maken. Geen droge, harde, brekende broodjes meer! Het is een heel simpel klusje, je moet alleen de tijd nemen om het deeg te laten rijzen. Het bakken van de...

Frisse bramencake

Frisse bramencake

Frisse bramencake De eerste bramen dit jaar geplukt, daar moeten we iets mee doen! Het is een heerlijke frisse cake geworden met citroen en yoghurt door het beslag. Door de yoghurt blijft de cake een beetje klef, lekker hoor. En de bramen zorgen voor een kleurig...

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen Kersentijd! Heerlijk! En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven...

Brownies van zoete aardappel

Brownies van zoete aardappel

Brownies van zoete aardappel Wat een feest, komt er iemand langs met zelfgebakken brownies voor bij de thee! Heerlijke brownies gemaakt van zoete aardappelen, dadels, verse noten en geen toegevoegde suikers, wat wil een mens nog meer. Nou vooruit een glazuurlaagje van...

Kersttulband

Kersttulband

KersttulbandEcht de allerlekkerste kersttulband ooit! Die mag niet ontbreken. Geen kerst zonder de extra gevulde kersttulband van Judith. Jarenlang zijn wij op het werk door collega Judith verwend met deze geweldige tulband. Ieder jaar bakte zij deze tulbanden in...

Bladerdeegrolletjes

Bladerdeegrolletjes

Bladerdeegrolletjes   Ons alternatief voor oliebollen! Hier in huis houdt niemand van oliebollen. Traditiegetrouw bakte ik ze wel ieder jaar, want ja oudejaarsavond vieren zonder oliebollen dat kan niet dacht ik. Met als resultaat een mooie schaal oliebollen die...

Appelcupcakes

Appelcupcakes

Appelcupcakes van speltbloem Heerlijke appelcupcakes van speltbloem en maplesiroop. Deze zijn door de ingredienten dus veel gezonder om te snoepen. Wij vinden ze heerlijk. Je kunt ze helemaal veganistisch maken door rijst- of soyamelk te gebruiken ,de boter te...

Clafoutis met ricotta en bramen

Clafoutis met ricotta en bramen

Clafoutis met ricotta en bramen Clafoutis is een echte Franse klassieker uit de streek Limousin. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van eieren, melk en bloem. Het wordt in de oven gebakken en lauw als nagerecht...

Gevuld turks brood

Gevuld turks brood

Gevuld Turks brood Echt een super lekker zomeridee. Turks brood gevuld met tapenade, geroosterde groenten, selderij en kaas. Leuk om mee te nemen voor een picknick. Met een kom soep erbij heb je volledige maaltijd. Ingredienten- 1 Turks brood - tapenade van...

Dadeltaart

Dadeltaart

DadeltaartEen heerlijke taart boordevol dadels. Heel eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig!Ingredienten- 225 gr roomboter - 150 gr basterdsuiker - 500 gr ontpitte dadels - 200 gr biscuitjes (maria of petit beurre) - 1 ei - gemalen kokosBereidingswijzeSnijd de...

Carrot cake

Carrot cake

Carrot cake Op internet zijn al tientallen recepten voor carrot cake te vinden, dus vooruit, daar komt ons recept dan ook nog bij. Want dit is een echt makkelijk recept met weinig ingredienten, de cake lukt altijd en smaakt verrukkelijk, dus die kunnen we jullie toch...

Gevulde koeken

Gevulde koeken

Gevulde koeken We zijn we naar een workshop broodbakken bij ex-bakker Nico Botman in Groet geweest. Zie zijn website www.broodworkshop.nl Wat een gezellige, gemoedelijke en leerzame dag hebben we gehad. De bakker vertelt veel, laat veel zien en zet je lekker zelf aan...

Appelbeignets

Appelbeignets

AppelbeignetsSuper makkelijk! Warm aanbevolen. Met bladerdeeg in de oven bereid. IngredientenVoor 6 stuks - bladerdeeg, 12 plakjes - 2 frisse appels, bv goudrenet - suiker vermengd met kaneel - 1 geklutst eitje BereidingswijzeSchil de appels en verwijder het klokhuis...

Spanakopita

Spanakopita

Spanakopita Een Griekse klassieker: met spinazie en fetakaas gevulde driehoekjes van filodeeg. Een lekker vegetarisch borrelhapje. Een heel makkelijk recept, deze keer gemaakt met bladerdeeg.Ingredienten- bladerdeeg 8 vel - 500 gr spinazie - 200 gr ui - 60 gr...

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA' PASQUIN Roccaverano – Piemonte – ItaliaBenvenuti all’Agriturismo Ca’ Pasquin! Agriturismo Ca’ Pasquin is een prachtig afgelegen boerderij op een heuvel midden in de natuur en met uitzicht op het historische dorp Roccaverano, in de regio Piemonte in...