Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoekjes voor zondagochtend.
Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes.
Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing.
Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam.
Serveer ze met vers fruit, varieer wat je wilt, het smaakt allemaal even lekker.
Het recept komt van I Love Health.

Ingredienten

Voor ca. 12 pannenkoekjes
– 70 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetl honing of agavesiroop
– 2 theel kaneel
– snufje zout
– beetje melk

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel.
Voeg de banaan toe en vermaal die ook.
Voeg dan de 2 losgeklopte eieren, honing, kaneel en snufje zout toe en laat de keukenmachine nog even mengen.
Voeg tot slot een scheutje melk toe om het beslag iets dunner, tot dik pannenkoekenbeslag te maken. (niet te dun!)
Bak in de koekenpan in een scheutje (kokos)olie 4 pannenkoekjes tegelijk.
Bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten mooi bruin.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...