Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoekjes voor zondagochtend.
Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes.
Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing.
Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam.
Serveer ze met vers fruit, varieer wat je wilt, het smaakt allemaal even lekker.
Het recept komt van I Love Health.

Ingredienten

Voor ca. 12 pannenkoekjes
– 70 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetl honing of agavesiroop
– 2 theel kaneel
– snufje zout
– beetje melk

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel.
Voeg de banaan toe en vermaal die ook.
Voeg dan de 2 losgeklopte eieren, honing, kaneel en snufje zout toe en laat de keukenmachine nog even mengen.
Voeg tot slot een scheutje melk toe om het beslag iets dunner, tot dik pannenkoekenbeslag te maken. (niet te dun!)
Bak in de koekenpan in een scheutje (kokos)olie 4 pannenkoekjes tegelijk.
Bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten mooi bruin.

Ook lekker

Muffins met cranberries

Muffins met cranberries Deze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch. De friszure cranberries komen helemaal tot hun recht in deze muffins. Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberries zijn te...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn

Focaccia met tomaatjes en rozemarijn Deze Focaccia verveelt nooit, smaakt bij bijna alle soepen. IngredientenVoor het brood: - 620 gr bloem - 360 ml lauw water - 20 ml olijfolie - 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist - 1 eetl suiker - 1 eetl zout Voor de...