Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoekjes voor zondagochtend.
Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes.
Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing.
Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam.
Serveer ze met vers fruit, varieer wat je wilt, het smaakt allemaal even lekker.
Het recept komt van I Love Health.

Ingredienten

Voor ca. 12 pannenkoekjes
– 70 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetl honing of agavesiroop
– 2 theel kaneel
– snufje zout
– beetje melk

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel.
Voeg de banaan toe en vermaal die ook.
Voeg dan de 2 losgeklopte eieren, honing, kaneel en snufje zout toe en laat de keukenmachine nog even mengen.
Voeg tot slot een scheutje melk toe om het beslag iets dunner, tot dik pannenkoekenbeslag te maken. (niet te dun!)
Bak in de koekenpan in een scheutje (kokos)olie 4 pannenkoekjes tegelijk.
Bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten mooi bruin.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...