Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoekjes voor zondagochtend.
Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes.
Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing.
Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam.
Serveer ze met vers fruit, varieer wat je wilt, het smaakt allemaal even lekker.
Het recept komt van I Love Health.

Ingredienten

Voor ca. 12 pannenkoekjes
– 70 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetl honing of agavesiroop
– 2 theel kaneel
– snufje zout
– beetje melk

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel.
Voeg de banaan toe en vermaal die ook.
Voeg dan de 2 losgeklopte eieren, honing, kaneel en snufje zout toe en laat de keukenmachine nog even mengen.
Voeg tot slot een scheutje melk toe om het beslag iets dunner, tot dik pannenkoekenbeslag te maken. (niet te dun!)
Bak in de koekenpan in een scheutje (kokos)olie 4 pannenkoekjes tegelijk.
Bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten mooi bruin.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...