Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoekjes voor zondagochtend.
Je zou willen dat het iedere dag zondag was, zo lekker zijn deze pannenkoekjes.
Gemaakt met gemalen havermout en gezoet met banaan en een beetje honing.
Door de havermout zijn deze pannenkoekjes heel voedzaam.
Serveer ze met vers fruit, varieer wat je wilt, het smaakt allemaal even lekker.
Het recept komt van I Love Health.

Ingredienten

Voor ca. 12 pannenkoekjes
– 70 gr havermout
– 2 theel bakpoeder
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetl honing of agavesiroop
– 2 theel kaneel
– snufje zout
– beetje melk

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel.
Voeg de banaan toe en vermaal die ook.
Voeg dan de 2 losgeklopte eieren, honing, kaneel en snufje zout toe en laat de keukenmachine nog even mengen.
Voeg tot slot een scheutje melk toe om het beslag iets dunner, tot dik pannenkoekenbeslag te maken. (niet te dun!)
Bak in de koekenpan in een scheutje (kokos)olie 4 pannenkoekjes tegelijk.
Bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten mooi bruin.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...