Uien-kaas bierbrood

We zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.
Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.
Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.
De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.
Het brood ziet er door de vorm, een krans van kleine bolletjes, echter heel anders uit.
Leuk voor bij de Paasbrunch.

Ingredienten

– 500 gr bloem
– 330 ml bier
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 1 eetl olie
– 1 zakje droge gist, 7 gr

– 6 flinke uien
– 2 teen knoflook
– scheutje olijfolie
– 2 tl bruine basterdsuiker
– zout, verse peper
– 1 eetl fijngehakte tijm
– 250 gr geraspte kaas, oud, pittig of wat je lekker vindt, als het maar smelt
– 150 gr minimozzarrellabolletjes, liever een bolletje goede buffelmozzarella

Bereidingswijze

Kneed van de bloem, bier, suiker, zout, 1 eetl olie en de gist een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met plastic en laat een uurtje rijzen op een tochtvrije plek.
Of je laat je broodbakmachine het werk doen.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Bak in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren, voeg dan de eetl tijm en de bruine suiker toe en laat de uien lekker karamelliseren tot ze mooi bruin, zacht en zoet zijn.
Breng goed op smaak met zout en peper.

Halveer de mozzarellabolletjes, of snijd de bol mozzarella in ca 40 stukjes.

Vet een springvorm (van 24 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Vet een kookring of ramequin (van 8 cm hoog) in en zet in midden van de springvorm.

Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in 40 bolletjes. Druk in ieder bolletje een stukje mozzarella en vouw het deeg weer dicht tot een bolletje.
Verdeel 1/3 van de bolletjes in de vorm, bestrooi met 1/3 van de gekaramelliseerde uien en geraspte kaas.
Herhaal dit nog 2 keer.
Dek af met plastic en laat nog 2 uur rijzen op een tochtvrije plek.
Bak het brood ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tip:
De gekaramelliseerde uien goed op smaak brengen met zout en peper.
Buffelmozzarella is vele malen lekkerder dan minibolletjes.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...