Roerei met daslook

Wij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.
Erg fijn om in de keuken te gebruiken.
Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.
Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.
Maar ook in de natuur is op dit moment nog volop daslook te vinden.
Op schaduwrijke plekken in parken en bossen komt soms de lichte uiengeur je tegemoet.
Pluk een paar handjes en neem mee naar je keuken!

Ingredienten

– 4 bosuitjes
– 2 handen daslook
– flinke bos bieslook
– 5 eieren
– 75 ml melk of room
– olijfolie of boter
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de daslook in reepjes.
Knip de bieslook fijn.
Klop de eieren los met de melk/room en voeg de daslook en bieslook toe.
Breng op smaak met zout/peper.
Verwarm de olijfolie of boter in een koekenpan.
Fruit eerst de bosuitjes tot ze wat zachter worden.
Voeg nu het eimengsel toe en laat het eimengsel op een lage vlam al roerende zacht stollen.
Blijf roeren of omscheppen zodat je roerei goed smeuïg blijft.
Haal de pan op tijd van het vuur, het gaart door de warme pan nog even door.

Door gebruik van boter en room krijg je een heel romig roerei!
Maar voor een iets gezondere versie gebruik je olijfolie en melk.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...