Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Weer een hartig taartje!
Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.
Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.
Deze keer hebben we de spinazie gecombineerd met tomaatjes, heerlijk!

Ingredienten

Voor 2 bakvormen van 34 x 11 cm, of een ronde vorm van 24 cm.
– 1 rol bladerdeeg (koelschap) of 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 200 gr spinazie
– 1 sjalot
– 1 teentje knoflook
– kleine tomaatjes
– 6 eetl Griekse yoghurt
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 100 gr geraspte oude,pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg, indien diepvries, ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed je bakvorm met het bakpapier met deeg (rol) of indien je diepvriesdeeg hebt bekleed je de bodem eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Bak 10 minuten in de oven voor een krokante bodem.
Neem uit de oven.

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan.
Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken.
Breng op smaak met zout/peper.
Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.

Roer in een kom de eieren los met de Griekse yoghurt, roomkaas en kaas.
Meng de uitgelekte spinazie hierdoor.
Verdeel wat kleine tomaatjes over de taartbodem en giet het spinaziemengsel hierover.
Bak de taart ongeveer 30 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...