Vegetarische

Oven specialiteiten

Overheerlijke ovengerechten

Onze ovengerechten

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Provencaalse ovenschotel

Provencaalse ovenschotel Een smakelijke, makkelijke ovenschotel boordevol verse groenten. Ook ideaal om je koelkast leeg te maken, kun je mooi alle restjes groenten verwerken. Je kunt de groenten varieren, of de aardappels vervangen door zoete aardappel. Hier onze...

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg - 600...

Hasselbacks aardappelen

Hasselbacks aardappelenKerstidee, feestelijk bijgerecht. Hasselbacks Potatis is een aardappelrecept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm. Bijzonder feestelijke aardappelen die in de oven geroosterd worden. De voorbereiding is echt...

Geroosterde bietjes

Geroosterde bietjes De lekkerste bietjes ooit: geroosterd in de oven met balsamicoazijn en knoflook! Heb je deze eenmaal geproefd, wil je echt geen andere meer. Ingredienten- 500 gr verse bietjes, liefst kleintjes - 10 tenen knoflook, met schil - flinke hand verse...

Gepofte aardappel met zure room

Gepofte aardappel met zure room Echt lekker, een warme gepofte aardappel met een heerlijk sausje van zure room met verse kruiden en knoflook. Je kunt de aardappelen poffen op de bbq, in de oven en in de magnetron. Heb je weinig tijd dan is poffen in de magnetron...

Geroosterde groentes

Geroosterde groenten Super makkelijk, de oven doet het werk. De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel. Ingredienten- 2 venkelknollen - 2 rode paprika’s - 1 rode Spaanse peper - 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild - 1 aubergine - 2 handen...

Hartige champignon-kaastaart

Hartig champignon-kaastaartje De ingredienten van de beroemde quiche lorraine gebruikt in een vegetarische versie. De spekjes of bacon vervangen door champignons en bosuitjes. De quiche smaakt zowel warm als koud even lekker. Ingredienten- plakjes hartige taartdeeg...

Lasagne florentine

Lasagne Florentine Lasagne met spinazie dus. Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker. Ingredienten- 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of...

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...