Lasagne met courgette en spinazie

Vorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.
Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.
Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.

Ingredienten

– 2 tenen knoflook
– 2 uien
– 2 courgettes
– 400 gr spinazie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 750 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– 100 gr Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook.
Snijd de courgette in dunne plakken, verdeel een beetje olie over de plakken en gril ze kort in een grillpan. Zo worden ze iets zachter voor in je gerecht. Zet apart.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de tijmblaadjes en de spinazie toe en laat al roerende de spinazie slinken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door, tot de kaas is gesmolten.
Haal nu pas de saus van het vuur.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een flinke ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel plakjes courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en saus. Herhaal nog een maal.
Bestrooi tot slot met extra Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 20 minuten in de oven op 200 graden.

Ook lekker

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensausHet eerste gerecht wat wij maakte uit het boek Veg van Jamie Oliver.Een goed vullende lasagne met een bolognesesaus van linzen en een romige saus.De bolognesesaus vonden wij wat vlak van smaak in combinatie met lasagne en...