Lasagne met courgette en spinazie

Vorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.
Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.
Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.

Ingredienten

– 2 tenen knoflook
– 2 uien
– 2 courgettes
– 400 gr spinazie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 750 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– 100 gr Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook.
Snijd de courgette in dunne plakken, verdeel een beetje olie over de plakken en gril ze kort in een grillpan. Zo worden ze iets zachter voor in je gerecht. Zet apart.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de tijmblaadjes en de spinazie toe en laat al roerende de spinazie slinken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door, tot de kaas is gesmolten.
Haal nu pas de saus van het vuur.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een flinke ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel plakjes courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en saus. Herhaal nog een maal.
Bestrooi tot slot met extra Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 20 minuten in de oven op 200 graden.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...