Lasagne met courgette en spinazie

Vorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.
Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.
Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.
Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in.

Ingredienten

– 2 tenen knoflook
– 2 uien
– 2 courgettes
– 400 gr spinazie
– 2 handen tijmblaadjes
– 4 eetl roomboter
– 4 eetl bloem
– 750 ml bouillon
– 200 ml kookroom
– 100 gr Parmezaanse kaas
– lasagnebladen
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook.
Snijd de courgette in dunne plakken, verdeel een beetje olie over de plakken en gril ze kort in een grillpan. Zo worden ze iets zachter voor in je gerecht. Zet apart.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is, breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de tijmblaadjes en de spinazie toe en laat al roerende de spinazie slinken.
Voeg nu de kookroom en 75 gr geraspte Parmezaan toe, roer goed door, tot de kaas is gesmolten.
Haal nu pas de saus van het vuur.
Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper.
Vet een flinke ovenschaal in met de olijfolie.
Schenk een dun laagje saus in de schaal, bedek met lasagnebladen en druk aan.
Verdeel plakjes courgette over de lasagnebladen en bedek met een laagje saus.
Hierop weer lasagnebladen, plakken courgette en saus. Herhaal nog een maal.
Bestrooi tot slot met extra Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ca 20 minuten in de oven op 200 graden.

Ook lekker

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...