Lasagne met groene groenten

Voor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.
We hebben al eerder “witte” lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.
En nu dus deze met veel groenten. romige bechamel en lekker veel kaas.

Ingredienten

– 2 tenen knoflook
– 2 flinke preien
– 300 gr velderwtjes (diepvries)
– 400 gr spinazie
– Italiaanse kruiden
– 50 gr roomboter
– 60 gr bloem
– 600 ml melk
– 100 gr geraspte kaas
– 1 bol mozzarella
– lasagnebladen (verse)
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook.
Snijd de preien in de lengte door en was ze goed onder stromend water.
Snijd 1 prei in fijne ringetjes, snijd de andere in grove stukken.

Verhit de boter in een ruime pan en fruit de fijngesneden prei een paar minuten tot ze zacht wordt.
voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de bloem toe en laat deze al roerende goed garen.
Voeg een flinke scheut melk toe, roer goed met een garde tot de melk geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de melk op is.
Laat nog even zachtjes koken tot je een dikke bechamelsaus hebt.
Breng goed op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden.
Verwarm in een ruime hapjespan of wok de olijfolie.
En bak hierin de grofgesneden prei ca 5 minuten.
Voeg de velderwtjes en spinazie toe en roer om tot de spinazie is geslonken.
Breng ook de groenten op smaak met zout en peper.

Neem een flinke ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie.
Schenk een dun laagje bechamelsaus in de schaal, bedek met lasagnebladen.
Verdeel hierop 1/3 van het groentemengsel, 1/3 bechamelsaus en helft van de kaas.
Hierop weer lasagnebladen, 1/3 groenten, 1/3 bechamelsaus en helft van de kaas.
Herhaal dit nog een maal. (zonder geraspte kaas)
Verdeel tot slot de mozzarella over de lasagne en bestrooi het geheel met Italiaanse kruiden.

Bak de lasagne ca 30 minuten in de oven op 180 graden.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...