Dahl van linzen

Een traditionele Indiase dahl.
Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.
Het is net als alle andere curry’s een makkelijk eenpansgerecht.

Ingredienten

– 2 eetl olie
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 stukje gember
– 2 eetl kurkuma
– 1 theel kaneelpoeder
– 400 ml gepelde tomaten (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 400 gr linzen (blik)
– 200 gr spinazie
– groentebouillon tablet
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui toe en fruit even aan.
Voeg de knoflook toe, daarna de gember en peper, roer alles even door.
Voeg nu de kurkuma en kaneel toe en meng alles goed door.
Nu de tomaten, kokosmelk en bouillontablet toevoegen, breng het geheel de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
De saus dikt iets in.
Voeg tot slot de linzen en de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Je eet Dahl met naanbrood, maar is ook lekker met rijst of beiden!

Ook lekker

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...

Masala omelet

Masala omelet

Masala omeletWe blijven nog even in India.Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade...