Supersnelle curry

Deze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!
De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.
Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.

Ingredienten

– 2 eetl olie
– 1/2 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 stukje gember
– 1 eetl kerriepoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 400 ml tomatenblikjes (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 300 gr kikkererwten (blik)
– zout/peper
– 2 flinke handen verse koriander
– 1/2 citroen

Bereidingswijze

Snipper de rode ui en knoflook.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui toe en fruit even aan.
Voeg de knoflook toe, daarna de gember en peper, roer alles even door.
Voeg nu de kruiden toe en meng alles goed door.
Nu de tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen, breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten toe en laat goed doorwarmen, de saus dikt iets in.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse koriander grof en meng door de curry.
Tot slot rasp je de schil van een halve citroen boven de curry en voeg je het sap van de halve citroen toe.

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Italiaanse salade met kappertjesdressing

Italiaanse salade met kappertjesdressing

Italiaanse salade met kappertjesdressingSimpele salade met olijven, tomaatjes en mozzarella.Met een frisse dressing van kappertjes.Ingredientenlekkere sla, little gem, jonge bladsla of rucola– 200 gr kleine tomaatjes– 300 gr mini mozzarella– 150 gr lekkere olijven...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...