Supersnelle curry
Deze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!
De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.
Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.
Ingredienten
– 2 eetl olie
– 1/2 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 stukje gember
– 1 eetl kerriepoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 400 ml tomatenblikjes (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 300 gr kikkererwten (blik)
– zout/peper
– 2 flinke handen verse koriander
– 1/2 citroen
Bereidingswijze
Snipper de rode ui en knoflook.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui toe en fruit even aan.
Voeg de knoflook toe, daarna de gember en peper, roer alles even door.
Voeg nu de kruiden toe en meng alles goed door.
Nu de tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen, breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten toe en laat goed doorwarmen, de saus dikt iets in.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse koriander grof en meng door de curry.
Tot slot rasp je de schil van een halve citroen boven de curry en voeg je het sap van de halve citroen toe.
Ook lekker
Linzensalade met parelcouscous en biet
Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Nasi goreng (als van de Chinees)
Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...