Supersnelle curry

Deze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!
De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.
Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.

Ingredienten

– 2 eetl olie
– 1/2 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 stukje gember
– 1 eetl kerriepoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 400 ml tomatenblikjes (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 300 gr kikkererwten (blik)
– zout/peper
– 2 flinke handen verse koriander
– 1/2 citroen

Bereidingswijze

Snipper de rode ui en knoflook.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui toe en fruit even aan.
Voeg de knoflook toe, daarna de gember en peper, roer alles even door.
Voeg nu de kruiden toe en meng alles goed door.
Nu de tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen, breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten toe en laat goed doorwarmen, de saus dikt iets in.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse koriander grof en meng door de curry.
Tot slot rasp je de schil van een halve citroen boven de curry en voeg je het sap van de halve citroen toe.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...