Vegetarische

Pesto’s dips en sauzen

Onze pesto´s dips en sauzen

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Ranch dressing

Ranch dressing

Ranch dressingAmerika's beroemdste dressing.Ranch dressing is een bekende klassieke slasaus.Men gebruikt het als sladressing, dipsaus voor rauwkost, bij frietjes en nog veel meer.Je kunt het ook in Nederland in de supermarkt vinden. Maar zelf maken zonder kunstmatige...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Tzatziki

Tzatziki

TzatzikiEen origineel grieks recept . Een frisse yoghurtdip met komkommer en knoflook. Heelijk als bijgerecht of op een stukje brood. Ingredienten- 1 komkommer - ½ liter griekse yoghurt - 4 teen knoflook geperst - 1 eetl azijn - 3 eetl olijfolie - 2 theel dille -...

Paddenstoelenkaviaar

Paddenstoelenkaviaar

PaddenstoelenkaviaarLijkt op tapenade, maar dan zonder olijven en zachter van smaak. Heerlijk op een crostini, als voorafje, bij soep of als borrelhapje. Ingredienten- 200 gr kastanjechampignons- 2 teen knoflook- 1 sjalotje- 1 eetl olijfolie- 1 eetl peterselie,...

Kruidenboter

Kruidenboter

KruidenboterZelfgemaakte kruidenboter, met verse knoflook en verse kruiden. Geen pakjes of zakjes nodig. En het smaakt echt zoveel lekkerder. Ingredienten- 200 gr roomboter - 4 tot 6 grote teen knoflook - ± 3 eetl peterselie - ± 3 eetl bieslook - zout/peper - paar...

Knoflooksaus

Knoflooksaus

KnoflooksausSupersnel klaar en o zo lekker. Eenmaal zelf gemaakt, koop je nooit meer kant en klaar. Ingredienten- 200 ml mayonaise - flinke scheut yoghurt - 4 teen knoflook - 3 eetl peterselie - 1 eetl bieslook - beetje verse peper BereidingswijzeMeng de mayonaise met...

Rabarberchutney

Rabarberchutney

RabarberchutneyEigenlijk is het advies om na 21 Juni geen rabarber meer te oogsten. Maar ja, wat als je terug komt van vakantie en er zitten nog veel rabarberstengels aan je plant? Juist. Ik heb er toch nog maar een paar geplukt en er lekkere chutney van gemaakt....

Muhammara

Muhammara

MuhammaraNog een verrassend lekkere dip uit het Midden-Oosten. Komt oorspronkelijk uit Syrie, maar je vindt het nu in vrijwel alle landen. Een mooie rode paprikadip die alle smaken bevat: zoet, zuur, zout en vooral lekker pittig! Smaakt heerlijk bij alles: als dip op...

Bietendip met feta

Bietendip met feta

Bietendip met fetaVorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip. De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt. Heel snel klaar en heerlijk op...

Raita

Raita

RaitaEen verfrissende yoghurtsaus of yoghurtdip uit de Indiase keuken die veel wordt gegeten bij pittige gerechten, zoals curry’s. Het lijkt erg op de bekende tzatziki maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak verrassend anders. Maak het eens als vervanger...

Zevenblad pesto

Zevenblad pesto

Zevenblad pestoNa jaren irritaties en een gevecht om zevenblad, ook wel tuindersverdriet genoemd, uit de tuin te krijgen, hebben we nu de gouden oplossing: we eten het op! Het schijnt dat dit meest beruchte onkruid nog heel gezond is ook: het bevat mineralen,...

Pesto van rucola en walnoten

Pesto van rucola en walnoten

Pesto van rucola en walnoten Als je eenmaal verse pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders, schreven we bij ons recept van Pesto alla Genovese. Dat klopt, Pesto uit een potje wil je echt niet meer. Maar wat je waarschijnlijk wel wilt: is eens een andere pesto...

Hummus

Hummus

HummusDeze supergezonde,heerlijke puree of dip op basis van gepureerde kikkererwten kom je nu overal tegen, in bijna iedere supermarkt kun je het wel kopen. Wij maken het liever zelf, het is zo klaar en je weet wat er in zit. Hummusrecepten zijn er ook te kust en te...

Artisjoktapenade

Artisjoktapenade

ArtisjoktapenadeNaast pesto, tapenade en paddenstoelenkaviaar is ook dit bij ons een favoriet smeerseltje voor op een stukje brood. Deze heeft weer een totaal andere smaak dan de tapenades van zongedroogde tomaten of olijven. Leuk wanneer je bij een etentje/bufet wat...

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto alla genovese Als je eenmaal verse pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders! En als je weet hoe makkelijk het te maken is………… Ingredienten- 100 gr verse basilicumblaadjes- 50 gr pijnboompitjes- 40 gr knoflook- 50 gr parmezaanse kaas of pecorino- zout- ± 6...

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA' PASQUIN Roccaverano – Piemonte – ItaliaBenvenuti all’Agriturismo Ca’ Pasquin! Agriturismo Ca’ Pasquin is een prachtig afgelegen boerderij op een heuvel midden in de natuur en met uitzicht op het historische dorp Roccaverano, in de regio Piemonte in...