Pasta met boerenkoolpesto

We hebben er weer een in de reeks “eet boerenkool eens anders”.
Een verrassend lekkere pesto van boerenkool.
Maak deze pesto, kook ondertussen je pasta, en met 10 minuten kun je aan tafel!
Wij bakken nog wel wat tomaatjes voor op de pasta en maken een flinke salade voor erbij. Want alleen de 100 gram boerenkool van de pesto is natuurlijk niet voldoende groenten voor 4 personen.

Ingredienten

– 350 gram pasta
– kleine tomaatjes
– scheutje olijfolie
voor de pesto:
– 100 gr boerenkool
– 2 teen knoflook
– 75 gr pijnboompitjes of walnoten
– 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas
– zout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes (wanneer je deze gebruikt)
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de pijnboompitjes of walnoten met de knoflook en de boerenkool fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de geraspte kaas en olijfolie toe (net zo veel tot een smeuige pesto).
Proef en voeg naar smaak zout toe.

Kook je pasta volgens de verpakking.
Bak ondertussen de tomaatjes een paar minuten in een klein scheutje olijfolie op een niet te hoog vuur.
Meng de pasta met de boerenkoolpesto.
Garneer met de warme tomaatjes en wat grof geraspte of flakes Parmezaan.

Ook lekker

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...