Pasta met boerenkoolpesto

We hebben er weer een in de reeks “eet boerenkool eens anders”.
Een verrassend lekkere pesto van boerenkool.
Maak deze pesto, kook ondertussen je pasta, en met 10 minuten kun je aan tafel!
Wij bakken nog wel wat tomaatjes voor op de pasta en maken een flinke salade voor erbij. Want alleen de 100 gram boerenkool van de pesto is natuurlijk niet voldoende groenten voor 4 personen.

Ingredienten

– 350 gram pasta
– kleine tomaatjes
– scheutje olijfolie
voor de pesto:
– 100 gr boerenkool
– 2 teen knoflook
– 75 gr pijnboompitjes of walnoten
– 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas
– zout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes (wanneer je deze gebruikt)
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de pijnboompitjes of walnoten met de knoflook en de boerenkool fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de geraspte kaas en olijfolie toe (net zo veel tot een smeuige pesto).
Proef en voeg naar smaak zout toe.

Kook je pasta volgens de verpakking.
Bak ondertussen de tomaatjes een paar minuten in een klein scheutje olijfolie op een niet te hoog vuur.
Meng de pasta met de boerenkoolpesto.
Garneer met de warme tomaatjes en wat grof geraspte of flakes Parmezaan.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...