Pasta met boerenkoolpesto

We hebben er weer een in de reeks “eet boerenkool eens anders”.
Een verrassend lekkere pesto van boerenkool.
Maak deze pesto, kook ondertussen je pasta, en met 10 minuten kun je aan tafel!
Wij bakken nog wel wat tomaatjes voor op de pasta en maken een flinke salade voor erbij. Want alleen de 100 gram boerenkool van de pesto is natuurlijk niet voldoende groenten voor 4 personen.

Ingredienten

– 350 gram pasta
– kleine tomaatjes
– scheutje olijfolie
voor de pesto:
– 100 gr boerenkool
– 2 teen knoflook
– 75 gr pijnboompitjes of walnoten
– 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas
– zout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes (wanneer je deze gebruikt)
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de pijnboompitjes of walnoten met de knoflook en de boerenkool fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de geraspte kaas en olijfolie toe (net zo veel tot een smeuige pesto).
Proef en voeg naar smaak zout toe.

Kook je pasta volgens de verpakking.
Bak ondertussen de tomaatjes een paar minuten in een klein scheutje olijfolie op een niet te hoog vuur.
Meng de pasta met de boerenkoolpesto.
Garneer met de warme tomaatjes en wat grof geraspte of flakes Parmezaan.

Ook lekker

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...