Vegetarische

Paas specialiteiten

Overheerlijke recepten, volop inspiratie

Onze paas recepten

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...

Gevulde paaseieren

Gevulde paaseieren Dit is een heel lekker recept voor gevulde eieren. Door roomkaas te gebruiken wordt de vulling steviger en daardoor blijven de gevulde eieren langer mooi. Handig voor feestjes en bufetten. Deze leuke kuikentjes kwam we eens op internet tegen, geen...

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept. De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei. Nee het is zeker geen slank recept. De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven....

Scones

SconesDeze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea. Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed. Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd. Dit is een ideaal recept voor...

Paastruffels

PaastruffelsVoor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. IngredientenVoor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit - 100...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Daslooksoep

DaslooksoepVoorjaar! Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook. In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook. Pluk 2...

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken. En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een...

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...

Aspergetaartjes

AspergetaartjesEchte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het...

Eiertaartjes met bieslook

Eiertaartjes met bieslook Taartjes van bladerdeeg gevuld met een lekker vulling van roerei met bieslook en kaas. Super makkelijk te maken. Leuk voor je Paasontbijt/brunch, of natuurlijk iedere andere zondagochtend. Ingredienten- 1 plakje bladerdeeg - 1 ei - 1 eetl...

Bruschetta met avocado

Bruchetta met avocado De (bijna) lekkerste broodjes ooit! Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood. Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.uctie. Ingredienten4 pers - 8 sneetjes...

Sinaasappelcreme met tijm

Sinaasappelcreme met tijm Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap. De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak. Leuk voor je paasbrunch. IngredientenVoor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes - 4 sinaasappels - 300...

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...