Paas recepten
Onze Paas recepten
Bloemenboter
BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...
Eiersalade
EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren- 2 eetl mayonaise- 1 eetl tomantenketchup- ½ theel gemberpoeder- 1 theel kerriepoeder- beetje zout en peper- ½ theel knoflookpoederBereidingswijzeKook de eieren...
Paastaart met spinazie
Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...
Pickled eggs voor Pasen
Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...
Klassieke aspergesoep
Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...
Sinaasappel kwarktaart
Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...
Twee heerlijke smeersels
Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...
Lente-ui soep met bieslookolie
Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....
Roze gevulde eitjes
Roze gevulde eitjesNog een leuk idee voor je Paasontbijt of Paasbrunch.Prachtige roze eieren, bijna te mooi om op te eten.In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn, ook vaak mooi roze door gebruik van biet en lang houdbaar.Die heb ik...
Tuinkers voor Pasen
Tuinkers voor PasenEen vroege tip voor je Paasontbijt of Paasbrunch. Wil je deze leuke tuinkerseitjes ook gezellig op je feestelijke tafel?Dan moet je wel op tijd beginnen!Want:Je moet eerst eierdoppen bewaren.Je moet zakje tuinkerszaad kopen.Je moet zaaien.Je moet...
Croissantkrans met roerei
Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...
Gevulde paaseieren
Gevulde paaseieren Dit is een heel lekker recept voor gevulde eieren. Door roomkaas te gebruiken wordt de vulling steviger en daardoor blijven de gevulde eieren langer mooi. Handig voor feestjes en bufetten. Deze leuke kuikentjes kwam we eens op internet tegen, geen...
Voorjaarssalade met viooltjes
Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...
Risotto met groene asperges en champignons
Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...
Spinazietaart met verstopte eieren
Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...
Agurksalat med Reddik
Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...
Salade met gegrilde asperges en frisse dressing
Salade met gegrilde asperges en frisse dressing Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten. Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd! Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of...
Roerei met groene asperges
Roerei met groene asperges Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept. De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei. Nee het is zeker geen slank recept. De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven....
Scones
SconesDeze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea. Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed. Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd. Dit is een ideaal recept voor...
Paastruffels
PaastruffelsVoor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. IngredientenVoor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit - 100...
Daslooksoep
DaslooksoepVoorjaar! Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook. In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook. Pluk 2...
Groene Aspergetaart
Groene Aspergetaart Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken. En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een...
Tomaatjes gevuld met guacamole
Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...
Aspergetaartjes
AspergetaartjesEchte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het...
Eiertaartjes met bieslook
Eiertaartjes met bieslook Taartjes van bladerdeeg gevuld met een lekker vulling van roerei met bieslook en kaas. Super makkelijk te maken. Leuk voor je Paasontbijt/brunch, of natuurlijk iedere andere zondagochtend. Ingredienten- 1 plakje bladerdeeg - 1 ei - 1 eetl...
Bruschetta met avocado
Bruchetta met avocado De (bijna) lekkerste broodjes ooit!Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.Ingredienten4 pers - 8 sneetjes ciabatta...
Sinaasappelcreme met tijm
Sinaasappelcreme met tijm Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap. De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak. Leuk voor je paasbrunch. IngredientenVoor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes - 4 sinaasappels - 300...
Curry in a hurry met spruitjes
Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...
Klassieke appeltaart
Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...
Pasta met spruitjes
Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...