Vegetarische

Paas recepten

Overheerlijke recepten, volop inspiratie

Onze paas recepten

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....

Roze gevulde eitjes

Roze gevulde eitjes

Roze gevulde eitjesNog een leuk idee voor je Paasontbijt of Paasbrunch.Prachtige roze eieren, bijna te mooi om op te eten.In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn, ook vaak mooi roze door gebruik van biet en lang houdbaar.Die heb ik...

Tuinkers voor Pasen

Tuinkers voor Pasen

Tuinkers voor PasenEen vroege tip voor je Paasontbijt of Paasbrunch. Wil je deze leuke tuinkerseitjes ook gezellig op je feestelijke tafel?Dan moet je wel op tijd beginnen!Want:Je moet eerst eierdoppen bewaren.Je moet zakje tuinkerszaad kopen.Je moet zaaien.Je moet...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gevulde paaseieren

Gevulde paaseieren

Gevulde paaseieren Dit is een heel lekker recept voor gevulde eieren. Door roomkaas te gebruiken wordt de vulling steviger en daardoor blijven de gevulde eieren langer mooi. Handig voor feestjes en bufetten. Deze leuke kuikentjes kwam we eens op internet tegen, geen...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept. De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei. Nee het is zeker geen slank recept. De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven....

Scones

Scones

SconesDeze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea. Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed. Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd. Dit is een ideaal recept voor...

Paastruffels

Paastruffels

PaastruffelsVoor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. IngredientenVoor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit - 100...

Daslooksoep

Daslooksoep

DaslooksoepVoorjaar! Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook. In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook. Pluk 2...

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken. En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een...

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...

Aspergetaartjes

Aspergetaartjes

AspergetaartjesEchte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het...

Eiertaartjes met bieslook

Eiertaartjes met bieslook

Eiertaartjes met bieslook Taartjes van bladerdeeg gevuld met een lekker vulling van roerei met bieslook en kaas. Super makkelijk te maken. Leuk voor je Paasontbijt/brunch, of natuurlijk iedere andere zondagochtend. Ingredienten- 1 plakje bladerdeeg - 1 ei - 1 eetl...

Bruschetta met avocado

Bruschetta met avocado

Bruchetta met avocado De (bijna) lekkerste broodjes ooit!Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.Ingredienten4 pers - 8 sneetjes ciabatta...

Sinaasappelcreme met tijm

Sinaasappelcreme met tijm

Sinaasappelcreme met tijm Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap. De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak. Leuk voor je paasbrunch. IngredientenVoor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes - 4 sinaasappels - 300...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...