Roze gevulde eitjes

Nog een leuk idee voor je Paasontbijt of Paasbrunch.
Prachtige roze eieren, bijna te mooi om op te eten.
In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn, ook vaak mooi roze door gebruik van biet en lang houdbaar.
Die heb ik twee keer proberen na te maken maar vindt ze niet lekker, door het zuur worden de eieren erg stug.
Onze eieren zijn prachtig roze door ze maximaal 12 uur te laten marineren in voornamelijk bieten met maar een klein beetje azijn.
Niet zo lang houdbaar als Pickled eggs, maar wel heel lekker dus ze zijn toch zo op!

Ingredienten

– 4 eieren
– 2 gekookte bieten
– 25 ml azijn
– 2 eetl suiker

– 1 eetl roomkaas
– 1/2 eetl mayonaise
– scheutje maggi
– kerriepoeder naar smaak

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Snijd de bieten in stukken en doe ze met de azijn en suiker in een kom, pureer met de staafmixer. Voeg een scheut water toe tot je een nog dikke brij hebt.
Leg de eieren in een bakje en giet de bietenpuree erover, roer voorzichtig om zodat de eieren rondom bedekt zijn
Zet ze afgedekt in de koelkast en laat 12 uur marineren.
Neem de eieren uit de bietenpuree, spoel de puree even kort af en dep ze droog.
Halveer de eieren en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingredienten.
Vul de eieren met de vulling, en garneer met Maarts viooltje.

Tip:
Een klein potje Hak zoetzure bietjes gepureerd met een scheutje water werkt ook prima.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...