Paastruffels

Voor wie gezond wil snoepen met de paasdagen.
Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao.
We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao.

Ingredienten

Voor ca. 20 stuks
– 200 gr zachte dadels, ontpit
– 100 gr walnoten
– 50 gr amandelen
– 1 eetl cacaopoeder
– 1 theel kaneelpoeder
– 1 theel gemberpoeder

  • kokosrasp, cacaopoeder, fijngehakte nootjes

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de amandelen en walnoten fijn en doe in een kom.
Maal ook de dadels fijn.
Meng de noten, dadels, cacaopoeder, kaneel en gember goed door elkaar en vorm er balletjes van.
Kneed de balletjes stevig in vorm zodat ze goed compact blijven.
Wij hebben geprobeerd er paaseitjes van te vormen, dat viel niet mee zoals jullie op de foto zien.
Rol de “paaseitjes” tot slot door de kokosrasp, cacaopoeder of fijngehakte nootjes.

Ook lekker

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...