Cruffins met mascarpone en aardbeien

Verwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.
De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.
De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal super!

Ingredienten

voor 6 stuks
– 1 groot blikje croissantdeeg
– 1 ei
– 1 eetl boter
– 200 gr mascarpone
– 200 ml slagroom
– verse aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 (hete lucht) of 200 graden.
Vet een muffinvorm goed in en bepoeder daarna licht met wat bloem.
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 delen.
Druk de schuine geperforeerde naden dicht.
Smeer een dun laagje boter over het deeg.
Rol het deeg vanaf de langste kant op tot een rol.
Snijd de rol, met een scherp, glad mes, in de lengte helemaal door.
Rol ieder deel nu luchtig op met de snijkantjes naar buiten.
Druk de onderkant iets dicht en plaats de cruffins in de muffinvorm.
Bestrijk de cruffins met een beetje losgeklopt ei.
En bak ze in ca. 15 minuten mooi goudbruin.

Voor de mascarponeroom roer je de mascarpone in een kommetje los.
Klop de slagroom met wat suiker naar smaak stijf en spatel door de mascarpone.
Halveer de cruffins en schep er het roommengsel en aardbeien op.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...