Cruffins
Een muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.
Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!
Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.
Ingredienten
voor 6 stuks
– 1 groot blikje croissantdeeg
– 1 ei
– 1 eetl boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 (hete lucht) of 200 graden.
Vet een muffinvorm goed in en bepoeder daarna licht met wat bloem.
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 delen.
Druk de schuine geperforeerde naden dicht.
Smeer een dun laagje boter over het deeg.
Rol het deeg vanaf de langste kant op tot een rol.
Snijd de rol, met een scherp, glad mes, in de lengte helemaal door.
Rol ieder deel nu luchtig op met de snijkantjes naar buiten.
Druk de onderkant iets dicht en plaats de cruffins in de muffinvorm.
Bestrijk de cruffins met een beetje losgeklopt ei.
En bak ze in ca. 15 minuten mooi goudbruin.
Bestrooi ze met poedersuiker voor een feestelijk effect.
Je kunt ze na het bakken ook vullen met een roomkaas, mascarpone, lemoncurd of jam bijvoorbeeld. (maak aan de onderkant een gaatje)
Maar je kunt alles ook apart op tafel zetten, zo kan ieder naar eigen smaak wat toevoegen.
Ook lekker
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Hartig taartje met spinazie en tomaatjes
Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cruffins met mascarpone en aardbeien
Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...
Veganistische chocolade-karameltaart
Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...
Hartige flan met groene asperges
Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....