Perentaart met frangipane

De peren vallen van de boom!
Dus tijd om er iets mee te doen.
Deze taart met frangipane is weer eens wat anders.
Frangipane is een soort amandelspijs, maar dan iets luchtiger en door toevoeging van citroen lekker fris. Een super combinatie met peer.

Ingredienten

– 100 gr koude boter
– 100 gr basterdsuiker
– 200 gr bloem
– 2 ei-dooiers
Voor de frangipane:
– 100 gr amandelmeel of maal 100 gr amandelen
– 100 gr boter
– 100 gr basterdsuiker
– 20 gr bloem
– 1 ei
– 1 citroen

4-5 peren

Bereidingswijze

Snijd de koude boter in blokjes en kneed met de basterdsuiker en bloem tot een kruimelig deeg. Voeg de ei-dooiers toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg in plasicfolie en laat in de koelkast rusten.
Voor de frangipane: smelt de boter en meng deze met de suiker, bloem en amandelmeel. Rasp de citroen en pers een helft uit, meng dit door je mengsel. Klop er tot slot het ei door.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de halve peren in plakjes maar houdt ze mooi bij elkaar.
Vet een lage taartvorm goed in.
Rol het deeg uit de koelkast op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde plak, iets groter dan je vorm.
Bekleed je taartvorm met het deeg. Verdeel nu je frangipane over de bodem en leg hier voorzichtig de halve peren op, druk ze iets aan.

Bak de taart op 175 graden (voorverwarmde oven) in ca 45 minuten gaar.

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...