Slof met bessen

Die mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.
Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.
Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.
Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen combineren geweldig met de best wel zoete slof.
Het recept is van Laura’s Bakery en is voor 2 sloffen van 24 cm.
Ik had dus een te grote sloffenvorm gekocht en heb dus 1 grote slof gemaakt.

Ingredienten

– 180 gr boter
– 150 gr basterdsuiker
– snuf zout
– half ei
– rasp van halve citroen
– 280 gr bloem
– 2 theel bakpoeder
Vulling:
– 250 gr spijs
– half ei
Topping:
– banketbakkersroom
– fruit naar keuze

Bereidingswijze

Meng in een kom de boter, suiker, zout, ei en citroenrasp tot een romig geheel.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot een deeg.
Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
Rol op een vel bakpapier de plak deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte.
Leg het bakpapier met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit.
Verwijder het overtollige deeg.
Vet de sloffenring in en zet deze weer om het deeg heen.
Maak het spijsmengsel soepeler door het ei door het spijs te kneden.
Verdeel (met spuitzak of lepel) het spijs over het deeg maar zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat.
Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.

Wanneer de slof is afgekoeld kun je de banketbakkersroom en het fruit verdelen.

Indien je 2 sloffen van 24 cm gaat maken en je hebt 1 sloffenvorm:
Bewaar het resterende deeg weer in folie in koelkast.
Bewaar de helft van het spijs voor de 2e slof.

Ook lekker

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...