Spinazietaart met verstopte eieren

Idee voor de Paasbrunch?
Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt.
Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas.

Ingredienten

Deeg:
– 100 gr volkorenmeel
– 100 gr tarwemeel
– 1 theel bakpoeder
– 5 eetl olie
– 2 eetl water
– 1 theel zout
– 250 gr yoghurt

Vulling:
– 6 eieren
– 600 gr spinazie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– zout/peper/ nootmuskaat
– 250 gr kwark
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 1 grote tomaat
– 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg: meng alle ingredienten goed door elkaar, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast rusten.

Voor de vulling:
Kook 3 eieren hard, pel en halveer de eieren.
Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark, roomkaas en 3 eieren.
Roer er de uitgelekte spinazie door en de in kleine stukjes gesneden tomaat.

Rol het deeg dun uit en bekleed een ingevette taart- of springvorm hiermee.
Schep de helft van het spinaziemengsel op de bodem, verdeel nu de halve eieren, en schep daar de rest van het spinaziemengsel over.
Strooi tot slot de geraspte kaas over de taart.

Bak de taart ca. 35 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...