Makkelijk tomatentaartje

Een nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.
Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!
Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.
Lekker als lunch of als voorafje.

Ingredienten

Deze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een ronde vorm van bijv.. 24 cm dan verdubbel je de hoeveelheden.
– 3 plakjes deeg voor hartige taart(diepvries)
– kleine tomaatjes
– 3 eetl Griekse yoghurt
– 150 gr geraspte oude,pittige kaas
– 2 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Laat het deeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en vet de zijrand goed in met wat olijfolie.
Bekleed de vorm met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Verdeel zoveel mogelijk tomaatjes over je vorm.
Roer in een kom de eieren los met de Griekse yoghurt en de kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel over de tomaatjes.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 30 minuten op 200 graden.
Strooi de tijmblaadjes na het bakken over het geheel.

Ook lekker

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Veganistische Rotolo

Veganistische Rotolo

Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...

Smashed potatoes

Smashed potatoes

Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensausHet eerste gerecht wat wij maakte uit het boek Veg van Jamie Oliver.Een goed vullende lasagne met een bolognesesaus van linzen en een romige saus.De bolognesesaus vonden wij wat vlak van smaak in combinatie met lasagne en...

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...