Lasagne met boerenkool

Een winterse lasagne met champignons en boerenkool.
Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.
De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!

Ingredienten

– scheutje olijfolie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 2 takjes tijm, alleen blaadjes
– 200 gr champignons
– 400 gr boerenkool
– nootmuskaat, zout/peper
– 1 bol mozzarella in plakjes
– lasagnebladen

Voor de Bechamelsaus:
– 70 gr boter
– 70 gr bloem
– 4 dl melk
– 50 gr geraspte oude kaas
– nootmuskaat, zout/peper

– extra geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en fruit de ui tot het licht gaat kleuren.
Voeg de knoflook, tijmblaadjes en champignons toe en bak even mee.
Voeg nu de boerenkool toe en roerbak tot het zacht wordt.
Haal van het vuur en breng op smaak met zout/peper.
Voor de bechamelsaus:
Laat de boter smelten, voeg bloem toe, laat de bloem al roerende goed garen.
Voeg dan de melk toe, breng de saus goed roerend (met een garde) aan de kook tot een dikke saus.
Laat de kaas erin smelten en breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat.

Neem een grote schaal en maak laagjes:
laagje boerenkool, lasagnebladen, 1/3 bechamelsaus, laagje boerenkool, ½ mozzarella, lasagnebladen, 1/3 bechamelsaus, rest boerenkool, rest mozzarella, lasagnebladen, rest bechamelsaus.
Strooi er tot slot nog flink geraspte kaas erover.
In oven ± 30 minuten.
Als je zelf verse pastavellen maakt is de lasagne sneller gaar!

 

Ook lekker

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...