Lasagne met boerenkool

Een winterse lasagne met champignons en boerenkool.
Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.
De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!

Ingredienten

– scheutje olijfolie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 2 takjes tijm, alleen blaadjes
– 200 gr champignons
– 400 gr boerenkool
– nootmuskaat, zout/peper
– 1 bol mozzarella in plakjes
– lasagnebladen

Voor de Bechamelsaus:
– 70 gr boter
– 70 gr bloem
– 4 dl melk
– 50 gr geraspte oude kaas
– nootmuskaat, zout/peper

– extra geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en fruit de ui tot het licht gaat kleuren.
Voeg de knoflook, tijmblaadjes en champignons toe en bak even mee.
Voeg nu de boerenkool toe en roerbak tot het zacht wordt.
Haal van het vuur en breng op smaak met zout/peper.
Voor de bechamelsaus:
Laat de boter smelten, voeg bloem toe, laat de bloem al roerende goed garen.
Voeg dan de melk toe, breng de saus goed roerend (met een garde) aan de kook tot een dikke saus.
Laat de kaas erin smelten en breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat.

Neem een grote schaal en maak laagjes:
laagje boerenkool, lasagnebladen, 1/3 bechamelsaus, laagje boerenkool, ½ mozzarella, lasagnebladen, 1/3 bechamelsaus, rest boerenkool, rest mozzarella, lasagnebladen, rest bechamelsaus.
Strooi er tot slot nog flink geraspte kaas erover.
In oven ± 30 minuten.
Als je zelf verse pastavellen maakt is de lasagne sneller gaar!

 

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...