Hartige flan met groene asperges
Last minute paasreceptje.
We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm.
Ideaal voor lunch, brunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans voor de Paasbrunch zijn gevuld met groene asperges, tuinerwtjes, bosui en een beetje kaas.
Ingredienten
Voor 12 stuks
– klein bosje groene asperges
– 100 gr tuinerwtjes, diepvries
– 4 bosuitjes, alleen groen
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper
– 2 eetl oude kaas, geraspt
Bereidingswijze
Snijd het onderste stukje van de asperges, snijd ze verder in stukjes van ca 3 cm.
Breng een pannetje water aan de kook en blancheer de asperges 2 minuten, voeg de erwtjes de laatste 30 seconden toe.
Laat de groente goed uitlekken, dep eventueel droog met een schone doek.
Snijd het groen van de bosuitjes in reepjes.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de asperges, erwtjes, bosui en kaas erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.
Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)
Ook lekker
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...