Hartige flan met groene asperges

Last minute paasreceptje.
We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm.

Ideaal voor lunch, brunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans voor de Paasbrunch zijn gevuld met groene asperges, tuinerwtjes, bosui en een beetje kaas.

Ingredienten

Voor 12 stuks
– klein bosje groene asperges
– 100 gr tuinerwtjes, diepvries
– 4 bosuitjes, alleen groen
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper
– 2 eetl oude kaas, geraspt

Bereidingswijze

Snijd het onderste stukje van de asperges, snijd ze verder in stukjes van ca 3 cm.
Breng een pannetje water aan de kook en blancheer de asperges 2 minuten, voeg de erwtjes de laatste 30 seconden toe.
Laat de groente goed uitlekken, dep eventueel droog met een schone doek.
Snijd het groen van de bosuitjes in reepjes.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de asperges, erwtjes, bosui en kaas erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.

Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...