Pickled eggs voor Pasen

In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.
Door de azijn worden de eieren wat stugger, dus laten wij ze niet langer dan 24 uur in de azijn. Dan zijn ze erg lekker en niet te stug.
Wij maken ze voor de Paas vanwege de mooie kleurtjes.
Hadden we vorig jaar prachtige roze gevulde eitjes. Dit jaar hebben we knalgele eitjes gemaakt.
De vulling is met een vleugje mosterd en fijngesnipperde groene kruiden.

Ingredienten

– 6 eieren
– 250 ml witte azijn (wijn of natuur)
– 200 ml water
– 100 gr suiker
– 1/2 ui, zonder schil
– 2 kardemonpeulen
– 1 eetl mosterdzaad
– 1 eetl kurkuma

vulling:
– 1 eetl roomkaas
– 1 eetl mayonaise
– 1 theel mosterd
– kerriepoeder naar smaak
– snufje zout naar smaak
– 3 eetl fijngeknipte kruiden (bieslook en peterselie)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Meng de azijn, water, suiker, ui en kruiden in een pan en breng aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Leg de eieren in een weckpot en giet het azijnmengsel over de eieren. Doe ook de 1/2 ui erbij.
Sluit de weckpot, laat afkoelen en plaats dan in de koelkast.
Na 24 uur zijn de eieren heel mooi geel en klaar om te vullen.
Laat je ze langer in de azijn worden ze wel kruidiger maar ook stugger.

Om te vullen:
Neem de eieren uit de azijn en dep ze droog.
Halveer de eieren en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingrediënten.
Vul de eieren met de vulling, en garneer met wat bieslook.

Ook lekker

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...