Pickled eggs voor Pasen

In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.
Door de azijn worden de eieren wat stugger, dus laten wij ze niet langer dan 24 uur in de azijn. Dan zijn ze erg lekker en niet te stug.
Wij maken ze voor de Paas vanwege de mooie kleurtjes.
Hadden we vorig jaar prachtige roze gevulde eitjes. Dit jaar hebben we knalgele eitjes gemaakt.
De vulling is met een vleugje mosterd en fijngesnipperde groene kruiden.

Ingredienten

– 6 eieren
– 250 ml witte azijn (wijn of natuur)
– 200 ml water
– 100 gr suiker
– 1/2 ui, zonder schil
– 2 kardemonpeulen
– 1 eetl mosterdzaad
– 1 eetl kurkuma

vulling:
– 1 eetl roomkaas
– 1 eetl mayonaise
– 1 theel mosterd
– kerriepoeder naar smaak
– snufje zout naar smaak
– 3 eetl fijngeknipte kruiden (bieslook en peterselie)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Meng de azijn, water, suiker, ui en kruiden in een pan en breng aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Leg de eieren in een weckpot en giet het azijnmengsel over de eieren. Doe ook de 1/2 ui erbij.
Sluit de weckpot, laat afkoelen en plaats dan in de koelkast.
Na 24 uur zijn de eieren heel mooi geel en klaar om te vullen.
Laat je ze langer in de azijn worden ze wel kruidiger maar ook stugger.

Om te vullen:
Neem de eieren uit de azijn en dep ze droog.
Halveer de eieren en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingrediënten.
Vul de eieren met de vulling, en garneer met wat bieslook.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...