Pickled eggs voor Pasen

In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.
Door de azijn worden de eieren wat stugger, dus laten wij ze niet langer dan 24 uur in de azijn. Dan zijn ze erg lekker en niet te stug.
Wij maken ze voor de Paas vanwege de mooie kleurtjes.
Hadden we vorig jaar prachtige roze gevulde eitjes. Dit jaar hebben we knalgele eitjes gemaakt.
De vulling is met een vleugje mosterd en fijngesnipperde groene kruiden.

Ingredienten

– 6 eieren
– 250 ml witte azijn (wijn of natuur)
– 200 ml water
– 100 gr suiker
– 1/2 ui, zonder schil
– 2 kardemonpeulen
– 1 eetl mosterdzaad
– 1 eetl kurkuma

vulling:
– 1 eetl roomkaas
– 1 eetl mayonaise
– 1 theel mosterd
– kerriepoeder naar smaak
– snufje zout naar smaak
– 3 eetl fijngeknipte kruiden (bieslook en peterselie)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Meng de azijn, water, suiker, ui en kruiden in een pan en breng aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Leg de eieren in een weckpot en giet het azijnmengsel over de eieren. Doe ook de 1/2 ui erbij.
Sluit de weckpot, laat afkoelen en plaats dan in de koelkast.
Na 24 uur zijn de eieren heel mooi geel en klaar om te vullen.
Laat je ze langer in de azijn worden ze wel kruidiger maar ook stugger.

Om te vullen:
Neem de eieren uit de azijn en dep ze droog.
Halveer de eieren en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingrediënten.
Vul de eieren met de vulling, en garneer met wat bieslook.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...