Croissantkrans met roerei

Weer eens iets anders voor je weekendcroissantje.
Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.
Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.
Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de dag goed beginnen.

Ingredienten

– 1 blik croissantdeeg
– 5 eieren
– 150 gr champignons
– 3 bosuitjes
– 75 ml room, kookroom of melk
– 100 gr geraspte kaas
– zout/peper
– roomboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
Roerei:
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.
Roer de eieren los met de room, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een lepel boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten tot ze zachter worden.
Voeg de bosuitjes toe en bak een minuutje mee. Breng op smaak met peper.
Schenk nu het eimengsel erbij. Laat het eimengsel op een lage vlam al roerende zacht stollen, blijf roeren of omscheppen zodat je roerei goed smeuïg blijft. Haal de pan van het vuur als je roerei nog lekker smeuig is.
Haal het croissantdeeg uit het blikje, snijd de croissantjes los en leg ze in een cirkel, met de punten naar buiten op het bakpapier.
Zorg ervoor dat de pakjes deeg in het midden iets overlappen en druk de naden iets aan.
Verdeel de geraspte kaas over de plakjes deeg.
Verdeel hierna het roerei over de binnenste helft van de krans.
Vouw de punten van het deeg over het roerei naar binnen en vouw het puntje onder het brede gedeelte.
Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei of beetje room, en strooi er nog wat kaas over.
Bak je krans ca. 20 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...