Croissantkrans met roerei

Weer eens iets anders voor je weekendcroissantje.
Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.
Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.
Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de dag goed beginnen.

Ingredienten

– 1 blik croissantdeeg
– 5 eieren
– 150 gr champignons
– 3 bosuitjes
– 75 ml room, kookroom of melk
– 100 gr geraspte kaas
– zout/peper
– roomboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
Roerei:
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.
Roer de eieren los met de room, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een lepel boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten tot ze zachter worden.
Voeg de bosuitjes toe en bak een minuutje mee. Breng op smaak met peper.
Schenk nu het eimengsel erbij. Laat het eimengsel op een lage vlam al roerende zacht stollen, blijf roeren of omscheppen zodat je roerei goed smeuïg blijft. Haal de pan van het vuur als je roerei nog lekker smeuig is.
Haal het croissantdeeg uit het blikje, snijd de croissantjes los en leg ze in een cirkel, met de punten naar buiten op het bakpapier.
Zorg ervoor dat de pakjes deeg in het midden iets overlappen en druk de naden iets aan.
Verdeel de geraspte kaas over de plakjes deeg.
Verdeel hierna het roerei over de binnenste helft van de krans.
Vouw de punten van het deeg over het roerei naar binnen en vouw het puntje onder het brede gedeelte.
Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei of beetje room, en strooi er nog wat kaas over.
Bak je krans ca. 20 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...