Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.
Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.
Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.
Hij zag er heel mooi uit.
Die hebben we dus nagemaakt, maar wel met ons eigen recept voor de spinazievulling.
Zowel warm als koud erg lekker, ideaal voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
– scheutje olijfolie
– 8 eieren
– 600 gr spinazie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– zout/peper/ nootmuskaat
– 250 gr kwark
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 50 gr geraspte kaas (Parmezaan)

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark, roomkaas en 3 eieren.
Hak de uitgelekte spinazie wat kleiner en meng met de geraspte kaas door het kwarkmengsel.

Rol 2/3 van het deeg dunner uit en bekleed een ingevette taart- of springvorm hiermee.
Schep het spinaziemengsel in de taartvorm.
Breek hierop 4 eieren.
Rol de rest van het deeg uit ter grootte van je taartvorm.
Leg dit voorzichtig op je rauwe eieren.
Maak de rand van je taart iets vochtig met water en vouw naar binnen terug zodat de taart gesloten is.
Klop van het laatste eitje alleen de dooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

Bak de taart ca. 35 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...