Paastaart met spinazie

Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.
Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.
Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.
Hij zag er heel mooi uit.
Die hebben we dus nagemaakt, maar wel met ons eigen recept voor de spinazievulling.
Zowel warm als koud erg lekker, ideaal voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
– scheutje olijfolie
– 8 eieren
– 600 gr spinazie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– zout/peper/ nootmuskaat
– 250 gr kwark
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 50 gr geraspte kaas (Parmezaan)

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark, roomkaas en 3 eieren.
Hak de uitgelekte spinazie wat kleiner en meng met de geraspte kaas door het kwarkmengsel.

Rol 2/3 van het deeg dunner uit en bekleed een ingevette taart- of springvorm hiermee.
Schep het spinaziemengsel in de taartvorm.
Breek hierop 4 eieren.
Rol de rest van het deeg uit ter grootte van je taartvorm.
Leg dit voorzichtig op je rauwe eieren.
Maak de rand van je taart iets vochtig met water en vouw naar binnen terug zodat de taart gesloten is.
Klop van het laatste eitje alleen de dooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

Bak de taart ca. 35 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...