Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.
Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.
Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.
Hij zag er heel mooi uit.
Die hebben we dus nagemaakt, maar wel met ons eigen recept voor de spinazievulling.
Zowel warm als koud erg lekker, ideaal voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
– scheutje olijfolie
– 8 eieren
– 600 gr spinazie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– zout/peper/ nootmuskaat
– 250 gr kwark
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 50 gr geraspte kaas (Parmezaan)

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark, roomkaas en 3 eieren.
Hak de uitgelekte spinazie wat kleiner en meng met de geraspte kaas door het kwarkmengsel.

Rol 2/3 van het deeg dunner uit en bekleed een ingevette taart- of springvorm hiermee.
Schep het spinaziemengsel in de taartvorm.
Breek hierop 4 eieren.
Rol de rest van het deeg uit ter grootte van je taartvorm.
Leg dit voorzichtig op je rauwe eieren.
Maak de rand van je taart iets vochtig met water en vouw naar binnen terug zodat de taart gesloten is.
Klop van het laatste eitje alleen de dooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

Bak de taart ca. 35 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...