Daslooksoep

Voorjaar!
Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook.
In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook.
Pluk 2 flinke handen en maak er dit heerlijke soepje van.
Kun je niet aan daslook komen, vervang de daslook dan door een paar teentjes knoflook en twee bosjes lente-ui, dan noem je het een lente-ui soepje.

Ingredienten

– 25 gr. boter
– 1 ui
– 3 aardappelen (ca 400 gr)
– 1 liter groentebouillon
– 2 flinke handen daslook
– zout/peper
– room

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappel in blokjes. Snipper de ui.
Smelt in een pan de boter en smoor de ui tot deze iets zachter wordt.
Voeg de aardappel toe en smoor deze ca 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken ca. 20 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
Snijd ondertussen de daslook grof en kook deze de laatste 3 minuten mee.
Pureer alles met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de soep met een scheut room.

Maak je de soep zonder daslook, dan voeg dan de in plakjes gesneden knoflook toe gelijk met de ui. En voeg de grof gesneden lente-ui toe gelijk met de aardappel.

Ook lekker

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...