Soupe au pistou

Een rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.
Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.
Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 1 winterpeen
– 1 grote aardappel
– 2 stengels bleekselderij
– 1 kleine prei
– 1/2 courgette
– 50 gr snijbonen
– 50 gr erwtjes
– 2 bouillontabletten
– 1 blik tomatenblokjes
– zout/peper
– paar takjes tijm
– 1 potje pistou

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een flinke pan.
Snijd de peen, aardappel en courgette in kleine blokjes.
Snijd de bleekselderij, prei en snijbonen in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de peen, aardappel en bleekselderij toe en roerbak ca. 5 minuten.
Voeg vervolgens de prei en courgette toe en bak ook even mee.
Voeg 1 liter water, bouillontabletten, tijm en tomatenblokjes (met vocht) toe en laat alles 10 minuut zacht pruttelen.
Nu de erwtjes en snijboontjes toevoegen en nog ca. 5 minuten mee laten koken.
Proef tot slot en breng op smaak met zout/peper.
Vlak voor serveren meng je de pistou door de soep. In de pan of per kom.

De groenten kun je natuurlijk variëren wat je wilt.
In de soupe au pistou wordt ook vaak witte boontjes, vermicelli of kleine pasta verwerkt. Het wordt dan meer een maaltijdsoep.

Ook lekker

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...