Pindasaus

Pindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.
En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.
Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.
Bij deze dan nu.

Met maar een paar ingrediënten maak je van pindakaas (eventueel zelfgemalen) een heerlijke pindasaus helemaal naar eigen smaak.
Wij hebben verschillende recepten uitgeprobeerd, en deze versie vinden wij het lekkerst.

Ingredienten

– 200 ml pindakaas
– 200 ml water
– 1 ruime theel knoflookpoeder
– 3 eetl ketjap
– 2 theel sambal
– 2 eetl zoete chilisaus

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet deze op een niet te hoog vuur.
Meng alles goed roerend met een een kleine garde.
Roer de saus op een zacht vuur tot je het de goede dikte vindt, dit gaat erg snel.

Wij gebruiken pindakaas met stukjes noot.
En wij gebruiken sambal brandal (de lekkerste die er is) van toko Djaya Makmur in Alkmaar.

Ook lekker

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kipEerder plaatsten we al recepten voor Foe Yong Hai en Tjap Tjoi.Koe Lo Kai hoort natuurlijk ook in dat rijtje.Met deze zoetzure kip erbij is je Chinese maaltijd compleet!Dit recept wordt gemaakt met vegan kipstukjes is heel makkelijk en...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...