Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Het is weer tomatentijd!
Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.
Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.
Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.
Vorig jaar maakte we in deze periode regelmatig pastasaus van geroosterde tomaatjes.
Nu gebruiken we datzelfde recept om een voorraadje tomatensaus te maken.
Door de saus nogmaals te verwarmen en direct in schone potten te doen, kun je nog maanden geniet van deze heerlijke tomatensaus!

Ingredienten

– 1 kilo rijpe kleine tomaatjes
– 4 tenen knoflook
– 1 theel chiliflakes
– zout/peper
– 2 eetl tijmblaadjes
– 2 eetl rozemarijnnaaldjes
– handje salieblaadjes
– 3 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes en pel de tenen knoflook.
Leg de tomaatjes en tenen knoflook in een braadslee.
Meng er tijm, rozemarijn, salie, chiliflakes en zout/peper door.
Besprenkel alles met de olijfolie en plaats de braadslee in de voorverwarmde oven.
Rooster de tomaatjes ca. 30 minuten in de oven op 200 graden.
Schep halverwege alles even om.

Wanneer de tomaatjes geroosterd zijn schep alles uit de braadslee in een blender of keukenmachine.
Blender kort tot een saus.
Breng de saus in een pan en warm goed door, giet direct in schone potten en sluit goed af.

Ook lekker

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...