Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Tomaten, tomaten, tomaten.
Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo’s tomaten kunnen plukken.
Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.
Soepen, sausen, salades, noem maar op.
Deze pastasaus van geroosterde tomaten is op dit moment bij ons favoriet.
Door het roosteren krijg je een verrassend romige tomatensaus.
Het recept komt van lazycatkitchen.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 3 eetl olijfolie
– 1 kilo rijpe kleine tomaatjes
– 8 tenen knoflook
– 1/2 theel chiliflakes
– zout/peper
– 2 eetl tijmblaadjes
– 2 takjes rozemarijn
garnering:
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basilicumblaadjes
– Parmezaanse kaasflakes (of edelgistvlokken voor vegan versie)

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes en pel de tenen knoflook.
Leg de tomaatjes en tenen knoflook in een braadslee.
Meng er de olijfolie, tijmblaadjes, chiliflakes en zout/peper door.
Leg er de takjes rozemarijn op.
Rooster de tomaatjes ca. 25 minuten in de oven op 220 graden.
Schep halverwege alles even om.

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water al dente.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Wanneer de tomaatjes geroosterd zijn, verwijder de takjes rozemarijn, en schep verder alles uit de braadslee in een blender of keukenmachine.
Blender kort tot een saus.
Verwarm de saus in een pan op een laag vuur en meng er de pasta door.

Strooi voor serveren nog pijnboompitjes, basilicumblaadjes en/of kaasflakes over het geheel. Net wat je wilt.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...