Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Tomaten, tomaten, tomaten.
Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo’s tomaten kunnen plukken.
Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.
Soepen, sausen, salades, noem maar op.
Deze pastasaus van geroosterde tomaten is op dit moment bij ons favoriet.
Door het roosteren krijg je een verrassend romige tomatensaus.
Het recept komt van lazycatkitchen.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 3 eetl olijfolie
– 1 kilo rijpe kleine tomaatjes
– 8 tenen knoflook
– 1/2 theel chiliflakes
– zout/peper
– 2 eetl tijmblaadjes
– 2 takjes rozemarijn
garnering:
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basilicumblaadjes
– Parmezaanse kaasflakes (of edelgistvlokken voor vegan versie)

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes en pel de tenen knoflook.
Leg de tomaatjes en tenen knoflook in een braadslee.
Meng er de olijfolie, tijmblaadjes, chiliflakes en zout/peper door.
Leg er de takjes rozemarijn op.
Rooster de tomaatjes ca. 25 minuten in de oven op 220 graden.
Schep halverwege alles even om.

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water al dente.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Wanneer de tomaatjes geroosterd zijn, verwijder de takjes rozemarijn, en schep verder alles uit de braadslee in een blender of keukenmachine.
Blender kort tot een saus.
Verwarm de saus in een pan op een laag vuur en meng er de pasta door.

Strooi voor serveren nog pijnboompitjes, basilicumblaadjes en/of kaasflakes over het geheel. Net wat je wilt.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...