Daslookboter

Daslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.
Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.
De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de keuken mag gerust.
De smaak is ook licht ui/knoflookachtig en een beetje fris.
Twee handjes daslook zijn voldoende voor deze kruidenboter zonder knoflook, met wel een knoflooksmaak.

Ingredienten

– 125 gr roomboter
– 2 handen verse daslookbladeren
– 10 sprietjes bieslook
– zout
– paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Hak de kruiden heel fijn.
Prak de kruiden door de boter, voeg een paar drup citroensap toe.
Breng op smaak met niet te veel zout.

Meng je de kruiden en boter met een staafmixer dan wordt je daslookboter heel mooi groen van kleur.
Ook erg lekker: daslooksoep

Ook lekker

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...