Daslookboter

Daslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.
Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.
De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de keuken mag gerust.
De smaak is ook licht ui/knoflookachtig en een beetje fris.
Twee handjes daslook zijn voldoende voor deze kruidenboter zonder knoflook, met wel een knoflooksmaak.

Ingredienten

– 125 gr roomboter
– 2 handen verse daslookbladeren
– 10 sprietjes bieslook
– zout
– paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Hak de kruiden heel fijn.
Prak de kruiden door de boter, voeg een paar drup citroensap toe.
Breng op smaak met niet te veel zout.

Meng je de kruiden en boter met een staafmixer dan wordt je daslookboter heel mooi groen van kleur.
Ook erg lekker: daslooksoep

Ook lekker

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...