Daslookboter

Daslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.
Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.
De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de keuken mag gerust.
De smaak is ook licht ui/knoflookachtig en een beetje fris.
Twee handjes daslook zijn voldoende voor deze kruidenboter zonder knoflook, met wel een knoflooksmaak.

Ingredienten

– 125 gr roomboter
– 2 handen verse daslookbladeren
– 10 sprietjes bieslook
– zout
– paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Hak de kruiden heel fijn.
Prak de kruiden door de boter, voeg een paar drup citroensap toe.
Breng op smaak met niet te veel zout.

Meng je de kruiden en boter met een staafmixer dan wordt je daslookboter heel mooi groen van kleur.
Ook erg lekker: daslooksoep

Ook lekker

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...