Daslookboter

Daslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.
Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.
De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de keuken mag gerust.
De smaak is ook licht ui/knoflookachtig en een beetje fris.
Twee handjes daslook zijn voldoende voor deze kruidenboter zonder knoflook, met wel een knoflooksmaak.

Ingredienten

– 125 gr roomboter
– 2 handen verse daslookbladeren
– 10 sprietjes bieslook
– zout
– paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Hak de kruiden heel fijn.
Prak de kruiden door de boter, voeg een paar drup citroensap toe.
Breng op smaak met niet te veel zout.

Meng je de kruiden en boter met een staafmixer dan wordt je daslookboter heel mooi groen van kleur.
Ook erg lekker: daslooksoep

Ook lekker

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...