Pesto van salie en walnoten

Heb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.
Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.
Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.
De combinatie van salie en walnoten is erg goed, heel lekker door de pasta.

Ingredienten

– 2 flinke handen blaadjes salie (ca 15 gram)
– 50 gr walnoten
– 3 tenen knoflook
– 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
– zout naar smaak
– ± 6 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Was de blaadjes en verwijder de langere steeltjes, droog de blaadjes goed.
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de walnoten, knoflook en salieblaadjes fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de geraspte kaas toe.
Voeg nu zoveel olie toe tot een smeuïg geheel.
Proef en voeg naar smaak zout toe en eventueel meer olie.

Voor een vegan versie kun je de kaas vervangen door edelgistvlokken.
De pesto in een potje afgedekt met een laagje olie is gerust een paar weken houdbaar.
Pesto kun je in gesloten bakjes ook goed invriezen.

Op onze site staan nog veel meer lekkere pesto’s!!

Ook lekker

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jusSoms mis je gewoon wel eens een lekkere schep jus. Bijvoorbeeld bij een eenvoudige stamppot.Daarom maken wij vaak stamppot met een twist.Zoals onze kruidige stamppot boerenkool of pittige hutspot met preiMaar nu heb ik wel zo'n lekkere...