Mexicaanse Tacosoep
Pittig, verwarmend en goed gevuld.
Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.
Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!
Ingredienten
– 2 eetl olie
– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)
– 1 ui
– 3 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 2 eetl. tomatenpuree
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 blik zwarte bonen
– 1 blik kidney bonen
– 800 ml groentebouillon
– 2 eetl. Mexicaanse kruiden, of een zakje tacokruiden
Bereidingswijze
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Spoel de bonen af en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een grote braadpan en bak het gehakt even aan.
Voeg de gesnipperde ui en blokjes paprika toe en roerbak tot de groenten iets zacht worden.
Voeg nu de tomatenpuree en gesnipperde knoflook toe, roer door en bak zachtjes paar minuten mee.
Voeg nu de tomatenblokjes, de uitgelekte bonen, de bouillon en de Mexicaanse kruiden toe.
Meng alles goed door en verwarm tot de bonen goed warm zijn.
Een klein blikje mais erdoor staat ook heel leuk.
Garneer de soep met wat koriander, zure room en tortillachips.
Tip: onze Mexicaanse kruidenmix is vrij pittig, een schep zure room of yoghurt in de kom maakt de soep een stuk milder!
Ook lekker
Erwtensoep
ErwtensoepOok altijd gedacht dat erwtensoep veel werk is? Nou wij wel.Maar nu hebben wij dit recept voor vegetarische erwtensoep. En wat blijkt: erwtensoep is helemaal niet veel werk, alleen de spliterwten hebben wel de tijd nodig om goed gaar te koken.Eigenlijk is de...
Witte bonensoep met geroosterde knoflook
Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Franse uiensoep
Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...