Mexicaanse kruidenmix

Nadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.
Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!
Heel handig om deze kruidenmix in voorraad te hebben, ga je iets Mexicaans bereiden heb je geen 8 losse potjes nodig.
Wij gebruiken meestal 2 flinke eetlepels van dit kruidenmengsel per 500 gr. groenten of kruimgehakt.

Ingredienten

– 6 eetl paprikapoeder
– 2 theel uienpoeder
– 2 theel knoflookpoeder
– 2 eetl komijnpoeder
– 2 theel zout
– 4 eetl chilipoeder
– 4 theel oregano
– 4 theel chiliflakes

Bereidingswijze

Meng alle kruiden goed door elkaar.
En bewaar de kruidenmix in een droge en afsluitbare pot.
Bewaar het best koel en donker.

Indien je de kruidenmix iets te kruidig vindt kun je het natuurlijk altijd naar eigen smaak aanpassen.
Je kan dan bijvoorbeeld de chiliflakes verminderen of weglaten.

Ook lekker

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Ranch dressing

Ranch dressing

Ranch dressingAmerika's beroemdste dressing.Ranch dressing is een bekende klassieke slasaus.Men gebruikt het als sladressing, dipsaus voor rauwkost, bij frietjes en nog veel meer.Je kunt het ook in Nederland in de supermarkt vinden. Maar zelf maken zonder kunstmatige...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...