Mexicaanse kruidenmix

Nadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.
Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!
Heel handig om deze kruidenmix in voorraad te hebben, ga je iets Mexicaans bereiden heb je geen 8 losse potjes nodig.
Wij gebruiken meestal 2 flinke eetlepels van dit kruidenmengsel per 500 gr. groenten of kruimgehakt.

Ingredienten

– 6 eetl paprikapoeder
– 2 theel uienpoeder
– 2 theel knoflookpoeder
– 2 eetl komijnpoeder
– 2 theel zout
– 4 eetl chilipoeder
– 4 theel oregano
– 4 theel chiliflakes

Bereidingswijze

Meng alle kruiden goed door elkaar.
En bewaar de kruidenmix in een droge en afsluitbare pot.
Bewaar het best koel en donker.

Indien je de kruidenmix iets te kruidig vindt kun je het natuurlijk altijd naar eigen smaak aanpassen.
Je kan dan bijvoorbeeld de chiliflakes verminderen of weglaten.

Ook lekker

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...