Guacamole

Nog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.
Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.
Dit recept is ook makkelijk en snel, geen crème fraîche wel een beetje pittiger door bosui en heel erg lekker!

Ingredienten

Voor een flinke kom:
– 2 rijpe avocado’s
– 2 rijpe tomaten
– 2 bosuitjes
– 1 a 2 rode pepertjes (2 als je van pittig houdt)
– beetje zout en verse peper
– vers limoensap
– flinke hand korianderblad
– nog een 1/2 avocado en 1 tomaat extra

Bereidingswijze

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en de pepertjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Doe de avocado, tomaat, rode pepertjes, bosui en koriander in de keukenmachine: en hak snel tot een mengsel.
Doe over in een kom.
Snijd de extra 1/2 avocado en tomaat (zonder zaadjes) in stukjes en meng door je guacamole.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.

Ook lekker

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Ranch dressing

Ranch dressing

Ranch dressingAmerika's beroemdste dressing.Ranch dressing is een bekende klassieke slasaus.Men gebruikt het als sladressing, dipsaus voor rauwkost, bij frietjes en nog veel meer.Je kunt het ook in Nederland in de supermarkt vinden. Maar zelf maken zonder kunstmatige...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...