Guacamole

Nog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.
Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.
Dit recept is ook makkelijk en snel, geen crème fraîche wel een beetje pittiger door bosui en heel erg lekker!

Ingredienten

Voor een flinke kom:
– 2 rijpe avocado’s
– 2 rijpe tomaten
– 2 bosuitjes
– 1 a 2 rode pepertjes (2 als je van pittig houdt)
– beetje zout en verse peper
– vers limoensap
– flinke hand korianderblad
– nog een 1/2 avocado en 1 tomaat extra

Bereidingswijze

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en de pepertjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Doe de avocado, tomaat, rode pepertjes, bosui en koriander in de keukenmachine: en hak snel tot een mengsel.
Doe over in een kom.
Snijd de extra 1/2 avocado en tomaat (zonder zaadjes) in stukjes en meng door je guacamole.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.

Ook lekker

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...