Tomaatjes gevuld met guacamole

Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als dip bij tortillachips, je mexicaanse wraps of op je tosti’s bijvoorbeeld.

Ingredienten

– 1 rijpe avocado – ½ rood uitje – 1 teen knoflook – ½ rood pepertje – beetje zout en verse peper – sap van ½ limoen – 1 eetl creme fraiche – korianderblad (als je er van houdt) – snuf chilipoeder (voor de liefhebber van pittig)

Bereidingswijze

Snijd de avocado door, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit. Prak de avocado fijn. Snipper de ui, knoflook en het rode pepertje. Meng alle ingredienten goed en klaar! Snijd van de cherrytomaatjes een kapje af, hol de tomaatjes uit met een theelepeltje. Zet ze tot gebruik nog even op de kop (vocht eruit) Vul ze vlak voor gebruik met de guacamole.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...