Tomaatjes gevuld met guacamole

Een lekker borrel- of buffethapje.
Ziet er toch ontzettend leuk uit?
Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar.
En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als dip bij tortillachips, je mexicaanse wraps of op je tosti’s bijvoorbeeld.

Ingredienten

– 1 rijpe avocado
– ½ rood uitje
– 1 teen knoflook
– ½ rood pepertje
– beetje zout en verse peper
– sap van ½ limoen
– 1 eetl creme fraiche
– korianderblad (als je er van houdt)
– snuf chilipoeder (voor de liefhebber van pittig)

Bereidingswijze

Snijd de avocado door, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit.
Prak de avocado fijn. Snipper de ui, knoflook en het rode pepertje.
Meng alle ingredienten goed en klaar!

Snijd van de cherrytomaatjes een kapje af, hol de tomaatjes uit met een theelepeltje.
Zet ze tot gebruik nog even op de kop (vocht eruit)
Vul ze vlak voor gebruik met de guacamole.

Ook lekker

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...