Witte bonensoep met geroosterde knoflook

We waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.
Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.
Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.
Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen waardoor het ook gezonder is.
De kruidenolie van verse kruiden maakt het helemaal af.

Ingredienten

– 3 bollen knoflook
– 2 sjalotten
– 1 grote aardappel
– 400 gr cannellinibonen (blik)
– 950 ml groentebouillon
– handje salieblaadjes
– 1 tak rozemarijn
– olijfolie
– 120 ml room (plantaardig)
– zout/peper

voor de kruidenolie:
– 120 ml olie
– handje salieblaadjes
– 1 tak rozemarijn, alleen de naaldjes
– klein bosje bieslook, grof geknipt
– zout/peper

Bereidingswijze

Halveer de bollen knoflook overdwars. Besprenkel wat olijfolie en zout over de snijkant.
Pak ze in folie en leg de pakketjes in een voorverwarmde oven.
Rooster ze 50 minuten op 190 graden.
Laat even afkoelen en druk de knoflookpulp uit de bollen.
Snipper ondertussen de sjalotten. En schil en snijd de aardappel in blokjes.
Hak de salieblaadjes fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan.
Voeg de sjalotten, de knoflookpulp en een snufje zout toe en laat ca. 5 minuten zacht bakken.
Voeg de salie en de tak rozemarijn toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de bouillon, aardappel en bonen toe en laat de soep zachtjes koken, ca. 20 minuten.
Verwijder eerst het takje rozemarijn en pureer dan de soep.
Doe de soep terug in de pan, voeg de room toe en warm de soep goed door, breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voor de kruidenolie:
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal tot een gladde olie.

Ook lekker

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...