Knoflooksoep

Je hebt knoflooksoep en knoflooksoep soep, maar deze versie van Onno Kleyn is echt heel erg lekkere knoflooksoep!
Het pellen van de teentjes knoflook is het meeste werk, je hebt 2 grote bollen, ca. 30 tenen verse knoflook nodig, echt waar.
Verder is het een super simpel recept en daar houden wij wel van.
Onno Kleyn zelf zegt: Be Sociable, Share.
Dus bij deze.

Ingredienten

– 2 bollen knoflook
– 2 uien
– 30 gr boter
– 4 takjes tijm
– 2 kruimige aardappelen
– 800 ml bouillon
– 500 ml creme fraiche

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snijd de tenen in de lengte in vieren.
Snipper de ui.
Fruit de ui en knoflook heel langzaam in de boter tot ze bruin kleuren en karamelliseren.
Voeg de blaadjes van de tijm, de aardappelen in blokjes, creme fraiche en de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Ca. 20 minuten.
Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....