Knoflooksoep

Je hebt knoflooksoep en knoflooksoep soep, maar deze versie van Onno Kleyn is echt heel erg lekkere knoflooksoep!
Het pellen van de teentjes knoflook is het meeste werk, je hebt 2 grote bollen, ca. 30 tenen verse knoflook nodig, echt waar.
Verder is het een super simpel recept en daar houden wij wel van.
Onno Kleyn zelf zegt: Be Sociable, Share.
Dus bij deze.

Ingredienten

– 2 bollen knoflook
– 2 uien
– 30 gr boter
– 4 takjes tijm
– 2 kruimige aardappelen
– 800 ml bouillon
– 500 ml creme fraiche

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snijd de tenen in de lengte in vieren.
Snipper de ui.
Fruit de ui en knoflook heel langzaam in de boter tot ze bruin kleuren en karamelliseren.
Voeg de blaadjes van de tijm, de aardappelen in blokjes, creme fraiche en de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Ca. 20 minuten.
Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...