Indiase kerrie-linzensoep

Een supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.
Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.
In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.
Als je ook nog linzen uit blik gebruikt heb je binnen 20 minuten een heel lekker soepje dat heel erg op de Mulligatawny lijkt.

Ingredienten

– 25 gr boter/kokosolie
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 300 gr winterpeen
– flinke eetl. kerriepoeder
– chilivlokken
– 200 gr linzen (of 400 gr blik)
– 800 ml bouillon
– 400 ml kokosmelk
– zout/peper
Garnering:
– verse koriander
– limoensap en schijfjes limoen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in halve plakjes.
Verhit de boter/kokosolie in een ruime pan.
Fruit de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de in stukjes gesneden wortel, de kerriepoeder en chilivlokken toe en bak een paar minuten al roerende mee.
Voeg nu de linzen, bouillon en kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
Zet de vlam laag en laat alles 20 minuten zachtjes koken. (of korter bij gebruik van linzen uit blik)
Pureer de soep tot slot.

Garneer de soep met vers limoensap en wat koriander.
Geef er nog een schijfje limoen bij voor de liefhebber.

Bij gebruik van kokosolie ipv boter is de soep veganistisch.

Ook lekker

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...