Indiase kerrie-linzensoep

Een supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.
Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.
In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.
Als je ook nog linzen uit blik gebruikt heb je binnen 20 minuten een heel lekker soepje dat heel erg op de Mulligatawny lijkt.

Ingredienten

– 25 gr boter/kokosolie
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 300 gr winterpeen
– flinke eetl. kerriepoeder
– chilivlokken
– 200 gr linzen (of 400 gr blik)
– 800 ml bouillon
– 400 ml kokosmelk
– zout/peper
Garnering:
– verse koriander
– limoensap en schijfjes limoen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in halve plakjes.
Verhit de boter/kokosolie in een ruime pan.
Fruit de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de in stukjes gesneden wortel, de kerriepoeder en chilivlokken toe en bak een paar minuten al roerende mee.
Voeg nu de linzen, bouillon en kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
Zet de vlam laag en laat alles 20 minuten zachtjes koken. (of korter bij gebruik van linzen uit blik)
Pureer de soep tot slot.

Garneer de soep met vers limoensap en wat koriander.
Geef er nog een schijfje limoen bij voor de liefhebber.

Bij gebruik van kokosolie ipv boter is de soep veganistisch.

Ook lekker

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...