Twee heerlijke smeersels

We hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.
Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzen
Dips en smeersels zijn altijd goed.
Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.
Bij de borrel, als voorafje of als lunch, het kan altijd.
En zoals op de foto, op een geroosterd desembroodje serveren wij het bij de Paasbrunch.
Maartse viooltjes en madeliefjes zijn eetbaar.

Ingredienten

– 1 of 2 kleine gare bietjes
– 50 gr zachte (geiten)kaas
– 3 eetl. Griekse yoghurt
– 1 theel. za’atar
– beetje zeezout

– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 1/2 rood uitje
– 1 teen knoflook
– scheutje tabasco
– limoensap naar smaak
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de gare biet in stukken.
Meng met de yoghurt, zachte kaas en za’ater.
Pureer met een staafmixer of blender, goed prakken kan ook.
Voeg naar smaak wat zeezout toe.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Snipper het uitje en de knoflook.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Pureer dit alles met een staafmixer, goed prakken kan ook.
En breng tot slot op smaak met tabasco, limoensap en zout/peper.

Ook lekker

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...