Twee heerlijke smeersels
We hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.
Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzen
Dips en smeersels zijn altijd goed.
Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.
Bij de borrel, als voorafje of als lunch, het kan altijd.
En zoals op de foto, op een geroosterd desembroodje serveren wij het bij de Paasbrunch.
Maartse viooltjes en madeliefjes zijn eetbaar.
Ingredienten
– 1 of 2 kleine gare bietjes
– 50 gr zachte (geiten)kaas
– 3 eetl. Griekse yoghurt
– 1 theel. za’atar
– beetje zeezout
– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 1/2 rood uitje
– 1 teen knoflook
– scheutje tabasco
– limoensap naar smaak
– zout/peper
Bereidingswijze
Snijd de gare biet in stukken.
Meng met de yoghurt, zachte kaas en za’ater.
Pureer met een staafmixer of blender, goed prakken kan ook.
Voeg naar smaak wat zeezout toe.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Snipper het uitje en de knoflook.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Pureer dit alles met een staafmixer, goed prakken kan ook.
En breng tot slot op smaak met tabasco, limoensap en zout/peper.
Ook lekker
Babi Pangangsaus
Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...
Remouladesaus
RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Pesto van salie en walnoten
Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...
Pistou
PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...
Daslookolie
DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...