Twee heerlijke smeersels

We hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.
Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzen
Dips en smeersels zijn altijd goed.
Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.
Bij de borrel, als voorafje of als lunch, het kan altijd.
En zoals op de foto, op een geroosterd desembroodje serveren wij het bij de Paasbrunch.
Maartse viooltjes en madeliefjes zijn eetbaar.

Ingredienten

– 1 of 2 kleine gare bietjes
– 50 gr zachte (geiten)kaas
– 3 eetl. Griekse yoghurt
– 1 theel. za’atar
– beetje zeezout

– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 1/2 rood uitje
– 1 teen knoflook
– scheutje tabasco
– limoensap naar smaak
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de gare biet in stukken.
Meng met de yoghurt, zachte kaas en za’ater.
Pureer met een staafmixer of blender, goed prakken kan ook.
Voeg naar smaak wat zeezout toe.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Snipper het uitje en de knoflook.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Pureer dit alles met een staafmixer, goed prakken kan ook.
En breng tot slot op smaak met tabasco, limoensap en zout/peper.

Ook lekker

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...