Twee heerlijke smeersels

We hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.
Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzen
Dips en smeersels zijn altijd goed.
Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.
Bij de borrel, als voorafje of als lunch, het kan altijd.
En zoals op de foto, op een geroosterd desembroodje serveren wij het bij de Paasbrunch.
Maartse viooltjes en madeliefjes zijn eetbaar.

Ingredienten

– 1 of 2 kleine gare bietjes
– 50 gr zachte (geiten)kaas
– 3 eetl. Griekse yoghurt
– 1 theel. za’atar
– beetje zeezout

– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 1/2 rood uitje
– 1 teen knoflook
– scheutje tabasco
– limoensap naar smaak
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de gare biet in stukken.
Meng met de yoghurt, zachte kaas en za’ater.
Pureer met een staafmixer of blender, goed prakken kan ook.
Voeg naar smaak wat zeezout toe.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Snipper het uitje en de knoflook.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Pureer dit alles met een staafmixer, goed prakken kan ook.
En breng tot slot op smaak met tabasco, limoensap en zout/peper.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...