Bruchetta met avocado
De (bijna) lekkerste broodjes ooit!
Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.
Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.
Ingredienten
– 8 sneetjes ciabatta of 4 grotere sneden ander brood
– 2 avocado’s
– ½ citroen
– 8 kleine tomaatjes
– paar handen rucola
– 50 gr feta
– zout/peper
– beetje olijfolie
Bereidingswijze
Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en rooster ze ook in de oven.
Halveer de avocado’s, doe 3 delen in een kom en prak ze fijn met het sap van de halve citroen, zout/peper en een beetje cayennepeper.
Snijd de resterende halve avocado in plakjes.
Leg op ieder bordje een handje rucola en twee geroosterde broodjes.
Besmeer de broodjes dik met je avocadoprak, verdeel over één broodje plakjes avocado en over het andere de tomaatjes. Verdeel tot slot nog wat rucola en de feta erover.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...