Bruchetta met avocado

De (bijna) lekkerste broodjes ooit!
Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.
Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.

Ingredienten

4 pers
– 8 sneetjes ciabatta of 4 grotere sneden ander brood
– 2 avocado’s
– ½ citroen
– 8 kleine tomaatjes
– paar handen rucola
– 50 gr feta
– zout/peper
– beetje olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 200 graden. Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaaltje, strooi een beetje zout en peper erover en bak ze ongeveer 20 minuutjes in de oven. Nu zijn ze heerlijk zacht en zoet.
Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en rooster ze ook in de oven.
Halveer de avocado’s, doe 3 delen in een kom en prak ze fijn met het sap van de halve citroen, zout/peper en een beetje cayennepeper.
Snijd de resterende halve avocado in plakjes.
Leg op ieder bordje een handje rucola en twee geroosterde broodjes.
Besmeer de broodjes dik met je avocadoprak, verdeel over één broodje plakjes avocado en over het andere de tomaatjes. Verdeel tot slot nog wat rucola en de feta erover.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...