Bruchetta met avocado

De (bijna) lekkerste broodjes ooit!
Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.
Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.

Ingredienten

4 pers
– 8 sneetjes ciabatta of 4 grotere sneden ander brood
– 2 avocado’s
– ½ citroen
– 8 kleine tomaatjes
– paar handen rucola
– 50 gr feta
– zout/peper
– beetje olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 200 graden. Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaaltje, strooi een beetje zout en peper erover en bak ze ongeveer 20 minuutjes in de oven. Nu zijn ze heerlijk zacht en zoet.
Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en rooster ze ook in de oven.
Halveer de avocado’s, doe 3 delen in een kom en prak ze fijn met het sap van de halve citroen, zout/peper en een beetje cayennepeper.
Snijd de resterende halve avocado in plakjes.
Leg op ieder bordje een handje rucola en twee geroosterde broodjes.
Besmeer de broodjes dik met je avocadoprak, verdeel over één broodje plakjes avocado en over het andere de tomaatjes. Verdeel tot slot nog wat rucola en de feta erover.

Ook lekker

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshukaEen heerlijk lunchgerecht wanneer je zin hebt in wat extra groente.Net als de traditionele shakshuka worden de eieren gepocheerd in een groentesaus in de pan.Maar deze groene versie bevat dus veel groene groenten en geen tomatensaus.Je eet het lekker...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...