Bruchetta met avocado

De (bijna) lekkerste broodjes ooit!
Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.
Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.

Ingredienten

4 pers
– 8 sneetjes ciabatta of 4 grotere sneden ander brood
– 2 avocado’s
– ½ citroen
– 8 kleine tomaatjes
– paar handen rucola
– 50 gr feta
– zout/peper
– beetje olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 200 graden. Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaaltje, strooi een beetje zout en peper erover en bak ze ongeveer 20 minuutjes in de oven. Nu zijn ze heerlijk zacht en zoet.
Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en rooster ze ook in de oven.
Halveer de avocado’s, doe 3 delen in een kom en prak ze fijn met het sap van de halve citroen, zout/peper en een beetje cayennepeper.
Snijd de resterende halve avocado in plakjes.
Leg op ieder bordje een handje rucola en twee geroosterde broodjes.
Besmeer de broodjes dik met je avocadoprak, verdeel over één broodje plakjes avocado en over het andere de tomaatjes. Verdeel tot slot nog wat rucola en de feta erover.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...