Agurksalat med Reddik

Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige zoetzuur is niet lang te bewaren.

Ingredienten

– 1 grote komkommer – klein of ½ bosje radijs – 2 dl natuurazijn – 2 dl water – 5 eetl suiker – verse dille

Bereidingswijze

Snijd of schaaf de komkommer en de radijs in dunne plakjes. Meng azijn, water en suiker, roer goed tot de suiker helemaal is opgelost. Knip een paar takjes dille fijn en meng deze met de komkommer en de radijs door het azijnmengsel. Maak de salade minimaal een uur voor het opdienen zodat de komkommer en de radijs lekker op smaak komen. Koel bewaard blijft deze zoetzuur maar een paar dagen goed. (de komkommer wordt snel slap)

Ook lekker

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...