Agurksalat med Reddik

Zoetzuur van komkommer en radijs dus.
Ook een receptje uit Scandinavie.
Super simpel, super lekker.
Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld.
Deze eenvoudige zoetzuur is niet lang te bewaren.

Ingredienten

– 1 grote komkommer
– klein of ½ bosje radijs
– 2 dl natuurazijn
– 2 dl water
– 5 eetl suiker
– verse dille

Bereidingswijze

Snijd of schaaf de komkommer en de radijs in dunne plakjes.
Meng azijn, water en suiker, roer goed tot de suiker helemaal is opgelost.
Knip een paar takjes dille fijn en meng deze met de komkommer en de radijs door het azijnmengsel.
Maak de salade minimaal een uur voor het opdienen zodat de komkommer en de radijs lekker op smaak komen.
Koel bewaard blijft deze zoetzuur maar een paar dagen goed. (de komkommer wordt snel slap)

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...