Agurksalat med Reddik

Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige zoetzuur is niet lang te bewaren.

Ingredienten

– 1 grote komkommer – klein of ½ bosje radijs – 2 dl natuurazijn – 2 dl water – 5 eetl suiker – verse dille

Bereidingswijze

Snijd of schaaf de komkommer en de radijs in dunne plakjes. Meng azijn, water en suiker, roer goed tot de suiker helemaal is opgelost. Knip een paar takjes dille fijn en meng deze met de komkommer en de radijs door het azijnmengsel. Maak de salade minimaal een uur voor het opdienen zodat de komkommer en de radijs lekker op smaak komen. Koel bewaard blijft deze zoetzuur maar een paar dagen goed. (de komkommer wordt snel slap)

Ook lekker

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...