Agurksalat med Reddik

Zoetzuur van komkommer en radijs dus.
Ook een receptje uit Scandinavie.
Super simpel, super lekker.
Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld.
Deze eenvoudige zoetzuur is niet lang te bewaren.

Ingredienten

– 1 grote komkommer
– klein of ½ bosje radijs
– 2 dl natuurazijn
– 2 dl water
– 5 eetl suiker
– verse dille

Bereidingswijze

Snijd of schaaf de komkommer en de radijs in dunne plakjes.
Meng azijn, water en suiker, roer goed tot de suiker helemaal is opgelost.
Knip een paar takjes dille fijn en meng deze met de komkommer en de radijs door het azijnmengsel.
Maak de salade minimaal een uur voor het opdienen zodat de komkommer en de radijs lekker op smaak komen.
Koel bewaard blijft deze zoetzuur maar een paar dagen goed. (de komkommer wordt snel slap)

Ook lekker

Lavas-soep

LavassoepLavas of maggiplant is een ideale plant voor in de kruidentuin. Doet het op iedere grondsoort, is winterhard, groeit snel tot een flinke grote plant, wordt wel 1 meter hoog en is heel makkelijk te stekken. En wordt het blad iets ouder en bruin, geen probleem,...

Salade met gegrilde asperges en frisse dressing

Salade met gegrilde asperges en frisse dressing Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten. Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd! Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of...

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane Rabarbertijd! Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente. Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast. Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de...