Kwarktaart met orange curd

Als je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.
We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.
Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je dan al snel op een frisse yoghurt- of kwarktaart.
En die combinatie is dus super lekker.
Een kwarktaart is snel gemaakt, 3 uurtjes in de koelkast en smullen maar.

Ingredienten

– 200 gr bastognekoeken
– 100 gr roomboter
– 200 ml slagroom
– 500 ml magere kwark
– 3 eetl vloeibare honing of agavesiroop
– 4 gr Agar Agar (2 theel.)
– 2 a 3 sinaasappels
– 1/2 potje orange curd (zie ons recept)

Bereidingswijze

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna de sinaasappels uit. Je hebt 250 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor, meng heel goed en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de kwark, sinaasappelrasp en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...