Kwarktaart met orange curd

Als je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.
We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.
Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je dan al snel op een frisse yoghurt- of kwarktaart.
En die combinatie is dus super lekker.
Een kwarktaart is snel gemaakt, 3 uurtjes in de koelkast en smullen maar.

Ingredienten

– 200 gr bastognekoeken
– 100 gr roomboter
– 200 ml slagroom
– 500 ml magere kwark
– 3 eetl vloeibare honing of agavesiroop
– 4 gr Agar Agar (2 theel.)
– 2 a 3 sinaasappels
– 1/2 potje orange curd (zie ons recept)

Bereidingswijze

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna de sinaasappels uit. Je hebt 250 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor, meng heel goed en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de kwark, sinaasappelrasp en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)

Ook lekker

Druivengelei

Druivengelei

DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...

Grimolle Poitevine

Grimolle Poitevine

Grimolle PoitevineDie Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staanEn nu dus ook...