Kwarktaart met orange curd

Als je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.
We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.
Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je dan al snel op een frisse yoghurt- of kwarktaart.
En die combinatie is dus super lekker.
Een kwarktaart is snel gemaakt, 3 uurtjes in de koelkast en smullen maar.

Ingredienten

– 200 gr bastognekoeken
– 100 gr roomboter
– 200 ml slagroom
– 500 ml magere kwark
– 3 eetl vloeibare honing of agavesiroop
– 4 gr Agar Agar (2 theel.)
– 2 a 3 sinaasappels
– 1/2 potje orange curd (zie ons recept)

Bereidingswijze

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna de sinaasappels uit. Je hebt 250 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor, meng heel goed en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de kwark, sinaasappelrasp en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)

Ook lekker

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...