Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Ze zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!
Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.
Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert zijn stoofpeertjes heerlijk met yoghurt of een bolletje ijs.
Nu hebben we de peertjes gestoofd zonder wijn en zonder toegevoegd suiker, maar met puur druivensap.
Het resultaat is super: mooi rood en toch zoet. Dus ideaal voor kinderen!

Ingredienten

Stoofperen, Gieser Wildeman en Saint Remy zijn de meest bekende soorten in de winkel.
Per 1,5 kg:
– 1 liter pure druiven- of bessensap, ongezoet
– kaneelstokje
– paar steranijs

Bereidingswijze

Schil de peertjes, laat de steeltjes eraan.
Kleine peertjes laten wij heel, snijd de grotere peren wel in parten, verwijder dan het klokhuis.
Zet de peertjes in een pan, giet het sap over de peertjes en vul eventueel nog aan met wat water, de peertjes moeten helemaal onder staan.
Voeg de kaneel en steranijs toe.
Breng het geheel aan de kook, zet dan de pan met deksel op het kleinste vlammetje en laat de peertjes heel zacht ongeveer 3 uur stoven.
Je kunt als je wilt het kookvocht tot slot nog even laten inkoken als je iets dikker sap wilt. Haal dan eerst de peertjes eruit.

Je kunt stoofpeertjes in een afgesloten weckpot prima een paar weken bewaren.
Handig als je veel stoofpeertjes tegelijk stoof. Doe ze dan wel direkt na het stoven, zo heet mogelijk in een weckpot en giet er sap over tot ze onder staan.
Je kunt stoofpeertjes ook goed invriezen.

Ook lekker

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...