Gevulde paaseieren

Dit is een heel lekker recept voor gevulde eieren.
Door roomkaas te gebruiken wordt de vulling steviger en daardoor blijven de gevulde eieren langer mooi. Handig voor feestjes en bufetten.
Deze leuke kuikentjes kwam we eens op internet tegen, geen idee meer waar, en hebben ze direkt nagemaakt. Geweldig toch voor bij de paasbrunch?

Ingredienten

Per 8 eieren
– ca 2 eetl mon chou (of andere roomkaas)
– ca 1 flinke eetl yogonaise
– 1 dessertlepel mosterd
– maggi naar smaak
– kerriepoeder naar smaak

Bereidingswijze

Kook de eieren goed hard, laat ze schrikken, en pel ze.
Snijd van de onderkant een dun plakje zodat de eieren mooi rechtop blijven staan.
Snijd voor het hoedje op 2/3 hoogte het ei door, verwijder heel voorzichtig de dooier.
Roer de dooiers fijn en vermeng met de ingredienten.
Let op: maak de vulling niet te slap!
Vul de eiwitten met het mengsel, wel met een flink bergje er bovenop als hoofdje. Zet de hoedjes erop.
Maak de oogjes van een heel klein stukje peterselie, en het snaveltje van een stukje wortel.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...