Groene Aspergetaart

Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken.
En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een beetje anders.

Ingredienten

– 8 plakjes bladerdeeg
– 300 gr brie
– groene asperges
– 2 kleine eieren
– geraspte oude kaas
– flinke hand pijnboompitjes
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Italiaanse kruiden
– zout/peper
– beetje losgeklopt ei (voor rand van de taart)

Bereidingswijze

Bekleed een pakplaat met bakpapier.
Leg hierop van 6 (2x3) plakjes bladerdeeg een rechthoek, druk de naden aan.
Snijd de overige 2 plakjes bladerdeeg in repen en leg rondom op de rand van je rechthoek, een reep zodat er een opstaand randje ontstaat.
Snijd de brie in plakjes en bekleed je taartbodem hiermee.
Klop de kleine eieren los, meng met de geraspte kaas en giet dit over de brieplakjes.
Verdeel de asperges over de taart.
Bestrooi de taart met de pijnboompitjes, kappertjes, Italiaanse kruiden en verse peper en een beetje zout.
Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei.
Bak de taart in ± 20 minuten op 190 graden.eiding.

Ook lekker

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...