Groene Aspergetaart

Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken.
En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een beetje anders.

Ingredienten

– 8 plakjes bladerdeeg
– 300 gr brie
– groene asperges
– 2 kleine eieren
– geraspte oude kaas
– flinke hand pijnboompitjes
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Italiaanse kruiden
– zout/peper
– beetje losgeklopt ei (voor rand van de taart)

Bereidingswijze

Bekleed een pakplaat met bakpapier.
Leg hierop van 6 (2×3) plakjes bladerdeeg een rechthoek, druk de naden aan.
Snijd de overige 2 plakjes bladerdeeg in repen en leg rondom op de rand van je rechthoek, een reep zodat er een opstaand randje ontstaat.
Snijd de brie in plakjes en bekleed je taartbodem hiermee.
Klop de kleine eieren los, meng met de geraspte kaas en giet dit over de brieplakjes.
Verdeel de asperges over de taart.
Bestrooi de taart met de pijnboompitjes, kappertjes, Italiaanse kruiden en verse peper en een beetje zout.
Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei.
Bak de taart in ± 20 minuten op 190 graden.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...