Veganistische chocolade-karameltaart

Dat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!
Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.
Heel machtig, dus kleine puntjes snijden!
Het recept is van The Happy Pear.

Ingredienten

bodem:
– 250 gr cashewnoten
– 150 gr dadels
– 2 eetl kokosolie
karamel:
– 300 gr dadels
– 150 gr pindakaas (zonder nootjes)
– 120 gr kokosolie
– 6-10 eetl water
chocoladelaag:
– 300 gr pure chocolade
– 4 eetl kokosolie

Bereidingswijze

Bodem:
Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maal de cashewnoten helemaal fijn in een keukenmachine.
Voeg de dadels en 2 eetl kokosolie toe en maal samen in de keukenmachine tot het een goed gemengde massa is.
Verdeel dit over de taartbodem en druk goed aan.
Karamel:
Doe nu de ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine (tussendoor schoonmaken is niet nodig).
Maal alles tot een heel glad, karamelachtig mengsel, dit duurt wel even.
Als het mengsel wat klonterig blijft en niet goed mengt, voeg je nog wat extra water toe.
De karamel is klaar indien het mooi glad en bruin van kleur is.
Verdeel de karamel over de bodem van de taart en strijk glad.
Chocoladelaag:
Smelt de chocolade met 4 eetl kokosolie in een kom au bain marie.
Verdeel dit over de laag karamel en strijk mooi glad.
Zet de taart in de koelkast tot de chocolade laag stevig is. (ca. 1 uur)

Garneer de taart vlak voor het aansnijden met wat grof zeezout.
Wij gebruiken, voor een feestelijk effect, salty Flowers.
Dit is Maldon Salt gemengd met gedroogde bloemetjes.(bloemenboter)

Tip: je snijdt de taart het best met een warm mes!

Ook lekker

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...