Veganistische chocolade-karameltaart

Dat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!
Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.
Heel machtig, dus kleine puntjes snijden!
Het recept is van The Happy Pear.

Ingredienten

bodem:
– 250 gr cashewnoten
– 150 gr dadels
– 2 eetl kokosolie
karamel:
– 300 gr dadels
– 150 gr pindakaas (zonder nootjes)
– 120 gr kokosolie
– 6-10 eetl water
chocoladelaag:
– 300 gr pure chocolade
– 4 eetl kokosolie

Bereidingswijze

Bodem:
Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maal de cashewnoten helemaal fijn in een keukenmachine.
Voeg de dadels en 2 eetl kokosolie toe en maal samen in de keukenmachine tot het een goed gemengde massa is.
Verdeel dit over de taartbodem en druk goed aan.
Karamel:
Doe nu de ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine (tussendoor schoonmaken is niet nodig).
Maal alles tot een heel glad, karamelachtig mengsel, dit duurt wel even.
Als het mengsel wat klonterig blijft en niet goed mengt, voeg je nog wat extra water toe.
De karamel is klaar indien het mooi glad en bruin van kleur is.
Verdeel de karamel over de bodem van de taart en strijk glad.
Chocoladelaag:
Smelt de chocolade met 4 eetl kokosolie in een kom au bain marie.
Verdeel dit over de laag karamel en strijk mooi glad.
Zet de taart in de koelkast tot de chocolade laag stevig is. (ca. 1 uur)

Garneer de taart vlak voor het aansnijden met wat grof zeezout.
Wij gebruiken, voor een feestelijk effect, salty Flowers.
Dit is Maldon Salt gemengd met gedroogde bloemetjes.(bloemenboter)

Tip: je snijdt de taart het best met een warm mes!

Ook lekker

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...