Bloemenboter

Feestelijke boter voor op de feesttafel.
Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.
‘s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen en komkommerkruid.
‘s Winters vindt je nog wel een verdwaald madeliefje, maar veel meer niet.

Nu hebben we daar een geweldige oplossing voor gevonden, namelijk salty Flowers!
Gedroogde bloemetjes gemengd met Maldon Salt, klaar voor gebruik.
We vonden dit leuke potje bij Puurgroenten in Middenmeer. Je kunt het kopen in hun winkeltje bij het bedrijf. Kijk maar even op hun website.
We vinden de salty Flowers zo leuk dat we jullie dit niet willen onthouden.
(we worden niet gesponsord)

Ingredienten

– 250 gr roomboter (ongezouten)
– salty Flowers
– knoflook, als je wilt

Bereidingswijze

Roer de boter in een kom goed los en meng er de salty Flowers naar smaak door.
Niet te veel, de boter moet niet te zout worden!
Verdeel de boter als een worst op een stuk plastic folie.
Rol de boter in het plastic heel strak op en rol de uiteinden bij elkaar als toffee.
Laat de boter goed opstijven in de koelkast.
Snijd voor gebruik in mooie plakjes.

Je kunt deze boter ook heel goed invriezen, handig voor de feestdagen!

Wat ook heel leuk staat is roomboter in/op een schaaltje, en de salty Flowers er los over te strooien.

Ook lekker

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jusSoms mis je gewoon wel eens een lekkere schep jus. Bijvoorbeeld bij een eenvoudige stamppot.Daarom maken wij vaak stamppot met een twist.Zoals onze kruidige stamppot boerenkool of pittige hutspot met preiMaar nu heb ik wel zo'n lekkere...